BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Altın Fed sonrası geriledi----

​Altın Fed sonrası geriledi

​Altın Fed sonrası geriledi
19 Mart 2014 - 22:27 www.finansgundem.com

Altın, FOMC toplantısında daha fazla yetkilinin faiz oranlarının gelecek yıl artırılabileceğini düşünmesi ile geriledi

Altın, Fed'in iki gün süren Mart ayı toplantısı sonrasında aylık tahvil alımlarını 10 milyar dolar azaltması ve daha fazla yetkilinin faiz oranlarının gelecek yıl artırılabileceği tahmininde bulunması ile geriledi. 

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrasında yapılan bildiride, "Ekonomik faaliyetlerin büyümesi, kış aylarında yaşanan sert koşulların etkisi ile yavaşladı. Yine de, daha geniş çaplı ekonominin temel güçlülüğü, iş gücü piyasası koşullarındaki gelişimi desteklemeyi sürdürebilecek kadar yeterli düzeyde" denildi. 

Nisan vadeli altın kontratları, yüzde 1.3 gerileyerek New York saati ile 13:49'da ons başına 1,341.30 dolar olurken, açıklamalar sonrasında yüzde 2'ye varan kayıplarla 1,332.10 doları gördü. 

Fed yetkilileri, iş gücü piyasasındaki ilerlemeye yönelik tahminlerini de artırmalarıyla, gösterge faiz oranlarının 2015 yılı sonunda yüzde 1, bir sonraki yıl ise yüzde 2.25 olabileceği tahmininde bulunarak önceki tahminleri yukarı çektiler. Birçok Fed yetkilisi Faiz oranı tahminini korurken, 16 yetkilinin faiz oranı medyanı Aralık ayında 2015 yılı sonu için yüzde 0.75, 2016 sonu için ise yüzde 1.75 seviyesindeydi.

Ukrayna'daki karışıklık ve yavaşlayan ekonomik büyümenin güvenli varlık talebini arttırmasıyla altın bu sene yüzde 13 yükseldi. Fiyatlar 17 Mart'ta ons başına 1,392.60 dolar ile altı ayın zirvesine ulaşmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkesinin Ukrayna'yı daha fazla bölmek niyetinde olmadıklarını belirtirken, ABD ve Avrupa Rusya'ya Kırım hamlesi nedeniyle daha fazla yaptırım planlıyor.

New York merkezli Pension Partners LLC araştırma yöneticisi Charlie Bilello, "Asıl sürpriz Fed yetkililerinin faiz oranının gelecek yıl artabileceğini düşünmesi, bu altın için oldukça olumsuz. Ayrıca, Fed ekonomik güçlülük hakkında görüş bildiriyor" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)