BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın dar bantta hareket etmeye çalışıyor----

Altın dar bantta hareket etmeye çalışıyor

Altın dar bantta hareket etmeye çalışıyor
27 Nisan 2021 - 14:59 www.finansgundem.com

Altın fiyat yatay seyir izliyor, paladyumda yeni rekorları test etti

Bugün başlayacak ve yarın sona erecek Fed toplantısı öncesi altın fiyatı yatay bir seyir izlerken paladyum fiyatı arz eksikliği endişeleri ile yeni rekorları test etti.

Spot altın dar bir aralıkta hareket ettiği bugün düne göre sadece yüzde 0,03 kayıpla 1780,66 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Paladyum fiyatı ise, arz açığının 2021 yılında 2014'ten bu yana görülmemiş seviyelere çıkacağı yönündeki beklentilerin etkisi ile 2965,90 dolar/ons seviyesini gördü. HSBC analistleri, 2022 yılında arz açığının daralacağı beklentileri olsa da cari arz açığı endişelerinin fiyatlara destek verdiğini ifade ediyorlar.

Altın fiyatında ise gözlerin Fed toplantısında ve sonrasında Powell'ın yapacağı açıklamalarda olacağını belirten analistler, Fed toplantısı sonrası ABD 10 yıl vadeli tahvil getirilerinin izleyeceği seyrin altına da yön vereceğini vurguluyorlar. Fed'in bu toplantıda para politikasında değişikliğe gitmeyeceğini ve değişiklik sinyali vermeyeceğinin öngörüldüğüne işaret eden analistler, toplantı sonrası güçlü bir yukarı hareket beklenmemesi gerektiğini savunuyorlar.

Altının gözü kulağı FED'de

Sarı metali destekleyen gelişmeler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)