BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltının gözü kulağı FED'de----

Altının gözü kulağı FED'de

Altının gözü kulağı FED'de
27 Nisan 2021 - 08:54 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalarda altın gücünü muhafaza ederken, fiyatların önemli bir direnç olarak gösterilen 1.800 dolar/ ons seviyesinin yönünü yarınki ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı belirleyecek.

Altın fiyatlarını şekillendiren ABD 10 yılık tahvil faizleri, Dolar Endeksi, ve FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları büyük bir önem taşıyor. Uzmanlara göre FED varlık alımlarını mevcut hızıyla sürdürecek. Uzmanlara göre FED (Amerika Merkez Bankası), istihdam ve enflasyon tarafında daha güçlü toparlanma görünceye kadar varlık alımlarını mevcut hızıyla sürdürecek. FED’in güvercin açıklamalar yapması halinde altının yükselme eğiliminin güçlenebileceği belirtiliyor.

Küresel ölçekte artan vaka sayılarının ardından altının güvenli liman özelliğini pekiştirdiği görülüyor. Yukarı yönlü hareketlerde 1.790 ve 1.800 dolar takip edilen önemli dirençler. Ancak satış baskısı oluşması halinde 1.765 destek seviyesinin yeniden hedefl enebileceği belirtiliyor. Piyasalar bir taraftan aşılanma konusundaki iyimserliğini fiyatlarken, diğer taraftan rekor vaka sayıları altına talebin korunmasına neden oluyor. ABD tarafındaki aşılama çalışmaları hızla giderken, Hindistan gibi Asya ülkelerindeki vaka sayılarının kontrolden çıkması piyasalardaki risk algısını artırıyor. Bir diğer destek de dolar endeksinde yaşanan geri çekilme. Endeks, son altı haftanın en düşük seviyesinde.

Geçen haftayı 1.231 dolar/ons seviyesinden tamamlayan platin ve 2.926 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak rekor kıran paladyumun ABD’nin yeşil enerji harcamalarının yarattığı taleple altından daha iyi performans göstermeye devam etmesi bekleniyor.

Altının seyri için FED politikaları belirleyici

Ons altının gözü FED’de, gram doları takipte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)