BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın dalgalı seyrediyor----

Altın dalgalı seyrediyor

Altın dalgalı seyrediyor
03 Temmuz 2013 - 08:56 www.finansgundem.com

Altın, birbirini dengeleyen faktörler ile birlikte kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor

Altın, yatırımcıların dikkatlerini fiyatlardaki düşüşlerin ardından artan fiziki talebe ve Fed'in teşvikleri düşüreceği beklentilerine çevirmeleri ile birlikte, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor. Gümüş değer kazandı.
Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,243.50 dolardan, bugün Singapur saati ile 11:58'de 1,245.10 dolara geldi. Metal gün içinde yüzde 0.2 düştü ve yükseldi. Altın 28 Haziran'da 1,180.50 dolara kadar düşerek Ağustos 2010'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.
Altın bu yılın ikinci çeyreğinde, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin, ekonomideki iyileşmenin sürmesi ile birlikte, varlık alımlarının azaltılabileceğini kaydetmesi ile birlikte yüzde 23 değer kaybetti. 5 Temmuz'da açıklanacak olan ABD Haziran ayı tarım dışı istihdam verisinin, ABD'li işverenlerin istihdamı daha da artırdığını göstermesi bekleniyor. Los Angeles'ta Lear Capital CEO'su Scott Carter, Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, fiziki altın alımlarının artmaya devam ettiğini ve düşük fiyatları "piyasaya girmek için bir fırsat" olarak gördüğünü kaydetti.
Şanghay'da Everbright Futures Co. makroekonomi stratejisti Sun Yonggang, "Düşük fiyatlar bazı alımların gelmesine neden olacak, ancak ralli güçlü dolar tarafından durdurulacak," dedi ve Fed'in varlık alım programını işaret ederek, "Yatırımcılar, parasal gevşemelerin bir sonraki turunu şekillendirecek olan tarım dışı istihdam verisini bekliyor."
Altın dün, dolardaki güçlenme ile birlikte, yüzde 0.7 düştü. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Cuma günü açıklanacak olan işsizlik oranı verisinin Haziran ayında yüzde 7.6'dan yüzde 7.5'e düşmesi ve tarım dışı istihdamın 165,000 artması bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)