BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın dalgalanıyor----

Altın dalgalanıyor

Altın dalgalanıyor
24 Ekim 2013 - 09:30 www.finansgundem.com

Yatırımcılar Fed'in teşvik önlemlerinin görünümünü değerlendirirken altın kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi

Yatırımcılar, işsizlik maaşı başvuruları öncesinde Fed'in teşvik önlemlerinin görünümünü değerlendirirken altın, 1 haftanın en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından dalgalı seyretti. Gümüş 1 ayın zirvesine yakın işlem gördü.

Spot altının onsu yüzde 0.2 yükselip düşmesinin ardından Singapur saati ile 11:36'da 1,335.39 dolardan işlem gördü. Altın fiyatları dün yüzde 0.5 düşerek 1,333.42 dolardan 11 Ekim'den bu yana en en büyük kaybını verdi. Comex borsasında işlem gören Aralık vadeli altın kontratları büyük değişiklik kaydetmeyerek 1,335.50 dolardan işlem gördü.

Bloomberg anketine göre işsizlik maaşı başvuruları 19 Ekim'de sonlanan haftada büyük ihtiamelle 358,000'den 340,000'e geriledi. Altın 22 Ekim'de ABD'de tarımdışı istihdamın Eylül'de beklentinin altında artış kaydederek Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını devam ettireceği beklentisine neden olması üzerine 3 haftanın zirvesine tırmandı. Külçe altın bu yıl Fed'in varlık alımlarını azaltacağı spekülasyonu üzerine yzüde 20 değer kayebtti.

ABD'de tarımdışı istihdamın düşük gelmesinin tahvil alımlarının azaltımının erteleneceği beklentilerini desteklediğini söyleyen National Australia Bank Ltd.'ın ekonomistlerinden Alexandria Knight, "Bugünkü işsizlik verisi olumlu gelirse, o zaman son günlerdekinin tersi bir durum görülebilir. İnsanlalr tahvil alımlarının azaltımının geç yerine daha erken olmasını beklemeye başlayabilir" dedi.

ABD'de politika yapıcılar geçtiğimiz ay sürpriz bir şekilde tahvil alımlarını azaltmaktan kaçındı. Bloomberg'in 17-18 Ekim'deki anketine göre Fed tahvil alımlarını Mart'ta azaltmaya başlayacak. Fed'in ekonomiyi desteklemek için finansal sisteme 2 trilyon doların üzerine fon enjekte etmesiyle altın Aralık 2008-Haziran 2011 arasında yüzde 70 tırmandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)