BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın bu toplantıya odaklanacak!----

Altın bu toplantıya odaklanacak!

Altın bu toplantıya odaklanacak!
15 Haziran 2015 - 11:51 www.finansgundem.com

ALB Menkul Değerler altın ve gümüş fiyatlarına yönelik bir rapor hazırladı

ALB Menkul Değerler altın ve gümüş fiyatlarını analiz etti. İşte ALB Menkul’ün hazırladığı o rapor;
 
"Altın: Gözler Bu Hafta Fed'in Faiz Toplantısı ve TÜFE Verilerinde Olacak…
 
Altın fiyatları geçen haftaya tepki alımlarıyla başladı. Salı gecesi Çin'de enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesi yeni bir parasal teşvik beklentilerini arttırdı. Çin'de bu beklentiyle birlikte altın başta olmak üzere bütün emtialarda alımlar görüldü.
 
Ayrıca G7 zirvesinde Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların uygulanması kararının çıkması küresel risk algısını arttırırken altında yükselişleri devam ettirmişti. Haftanın son iki gününde ABD'den gelen verilerin kısmen olumlu seyri altında satış baskısını arttıramadı. Bu hafta küresel piyasalar için çok kritik bir toplantı olan Fed faiz toplantısını takip ediyor olacağız. Fed'in faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmesini beklemiyoruz. Ancak önümüzdeki dönemde Fed'in faiz artırımına ilişkin herhangi bir sinyal verip vermeyeceğini izleyeceğiz. ABD'de haftanın bir diğer önemli gelişmesi ise enflasyon verileri olacak. Enflasyon verileri de piyasadaki oynaklığı arttırabilir. FED daha önce yaptığı açıklamalarda enflasyonda hedef olan yüzde 2 seviyesine doğru yükseliş gelmediği sürece Faiz artırımının ötelenebileceğinin işaretini vermişti.
 
Teknik olarak baktığımızda altında yönün kararsız olduğunu görüyoruz. 1175 desteğinin altında önce 1164 ve arkasından 1140 desteğine kadar sert düşüşler yaşanabilir. Yukarıda 1192 direncinin üzerinde 1200 ve arkasından 1210 dirençleri takip edilecek. Bu hafta hem Fed'in faiz toplantısı hem de ABD'den TÜFE verilerinin açıklanacak olması piyasadaki volatiliteyi yükseltebilir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)