BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın bu hafta kayıplarını geri aldı----

Altın bu hafta kayıplarını geri aldı

Altın bu hafta kayıplarını geri aldı
02 Nisan 2021 - 08:33 www.finansgundem.com

Ons altın son 4 yılın en kötü çeyreğini geçirdi. Dolar ve ABD tahvilleri baskı yaratırken, Biden’in teşvik paketi imdada yetişerek fiyatları yeniden 1.700 doların üzerine taşıdı. Gram altın hafta boyunca dalgalı bir seyir izledi

Altın fiyatları, tahvil faizlerindeki düşüş ve dolardaki gevşeme ile birlikte bu hafta verdiği kayıpları sildi. Gram altın da Dolar/TL ’deki düşüşün küresel altın fiyatlarındaki yükselişi dengelemesiyle, haftayı yatay bir seyirle kapatmaya doğru ilerliyor.

TAHVİL VE DOLAR BASKISI

ABD’deki aşılama çalışmaları hızla devam ederken, ekonomisinin beklenenden hızlı toparlanacağı görüşüyle ABD 10 yıllık tahvil faizi Ocak 2020’den bu yana en yüksek seviyeye gelirken, dolar endeksi 5 ayın zirvesine ulaşmıştı. Ons altın da 1.677 dolara kadar gevşemişti. Altın geleneksel olarak enflasyona karşı koruma aracı olarak görülmesine karşın, son zamanlarda tahvil getirisindeki artış, faiz getirisi olmayan altının enflasyon kalkanı işlevini yerine getirmesini engelliyor. Ayrıca doların güçlenmesi, altının bu para birimi cinsinden alınıp satılması nedeniyle, sarı metalin cazibesini azaltıyor.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi, hafta içerisinde 10 baz puandan fazla yükselişle yüzde 1,77 seviyesine ulaşarak, 14 ayın zirvesini gördükten sonra kademeli olarak yüzde 1,66 seviyesine geriledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı yeni harcama planı da enflasyonun yükseleceğine dair beklentilerin artmasına ve doların zayıflamasına neden oldu. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, hafta içerisinde yüzde 0,4 civarı yükseldikten sonra zirveden yüzde 0,6 düşüş kaydetti.

ONS ALTIN

Altın, 2016 yılından sonraki en kötü çeyreklik performanslarından biriyle 2021 yılına başlarken Mart ayını da yüzde 1,5 kayıpla kapatmış oldu. 10 yıl vadeli Hazine tahvil faizi ve dolardaki gerilemeyle bu haftaki kayıplarını silen ons altın, dünden beri yüzde 1,43 yükselişle 1.732 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN

Gram altın, hafta boyunca dolar/TL ve ons altındaki inişli çıkışlı seyirden etkilenerek dalgalı bir hafta geçirdi. Hafta içerisinde 460 TL ile zirveyi gören gram altın, haftayı 452 TL civarında kapatmaya doğru ilerliyor.

İsviçre merkezli Credit Suisse, altında baskının yılın ikinci yarısında devam edeceği uyarısı yapıyor. 2015/2020 boğa piyasasının yüzde 38.2 geri çekilmesine işaret eden 1.682’nin görülmesinin ardından tahvil getirilerindeki artışla birlikte ikinci çeyrekte altındaki geri çekilmenin süreceği tahmininde bulunan bankaya göre, bin sonraki destek 1.620/15 dolar olacak. Altının burada tutunamaması halinde 1.564 seviyesinin görülmesinin mümkün olduğunu dile getiren banka, bunun 1.510’a gerilemeyi tetikleyebileceğini düşünüyor. Burada ise fiyatların taban oluşturabileceğine inanıyor.

Yurt dışı piyasalar Paskalya tatilinde kurlar sakin

 

Volatilite düştü bankalar Bitcoin’e yöneldi

 

Coinbase’in halka arzına onay

 

Asya borsalarında paskalya tatili hacimleri düşürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)