BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAltın Boynuz'a 500 milyon $'lık 5 otel----

Altın Boynuz'a 500 milyon $'lık 5 otel

Altın Boynuz'a 500 milyon $'lık 5 otel
08 Temmuz 2013 - 17:52 www.finansgundem.com

İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Haliç'e 5 yeni otel yapılıyor

Osmanlı döneminden bu yana İstanbul’un en değerli alanlarından biri olan ve şehrin tam merkezinde konumlanan "Altın Boynuz" Haliç’e, yeni turizm yatırımları geliyor. 2011 yılının son aylarında Hilton’un Hilton Garden Inn ile hizmet vermeye başlamasının ve olumlu sonuçlar almasının ardından, yerli ve yabancı diğer yatırımcılar da turizm projelerini harekete geçirdiler.
Bölgede gelecek yıl içinde 5 yeni otel daha hizmete geçmeye hazırlanıyor. Böylece yaklaşık 500 milyon dolarlık turizm yatırımının yapıldığı bölgedeki yatak kapasitesi 1.500’e çıkacak.
Yerlisi de yabancısı da Haliç’te!
Yabancı yatırımcı Amplio’nun 2011 yılında bölgeye Hilton’u getirmesiyle başlayan süreçte, yerli ve yabancı birçok yatırımcı Haliç’te yatırıma başladı. Bölgede yakın zamanda faaliyete geçecek otellerden biri, sektörün önemli markalarından Mövenpick olacak. Ayrıca mobilya sektörünün önemli firmalarından yerli Lazzoni de bölgede bir otel yapıyor. İsimleri henüz belli olmayan 3 otelin inşası ise sürüyor.
Bölgenin konumu turizme etki ediyor
Bölgedeki kongre ve kültür merkezlerinin yoğunluğu, düzenlenen etkinlikler ve şehrin her yerine kolay ulaşım imkanı, konaklama alanı ihtiyacını da beraberinde getirdi. Haliç Kongre Merkezi, Santral İstanbul, Rahmi Koç Müzesi, Miniatürk gibi sosyal alanların bulunduğu bölgenin Maslak, Levent, Taksim, Eminönü, Beşiktaş gibi merkezlere yakınlığı da önemli rol oynuyor. Deniz taksi ve deniz uçağı gibi alternatif ve hızlı ulaşım imkanları da bölgeye yönelik turist tercihlerini etkiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)