BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın ABD verileriyle yükseldi----

Altın ABD verileriyle yükseldi

Altın ABD verileriyle yükseldi
26 Nisan 2013 - 17:03 www.finansgundem.com

Altın bugün açıklanan ABD ekonomisi verileriyle haftalık yükselişine devam ediyor

Altın vadelileri bugün açıklanan ABD ekonomik verilerinde yılın 1. çeyreğinde beklenenden daha az genişleme olduğunun görülmesi üzerine yükselerek 2011 yılından bu yana en büyük haftalık kazanca doğru ilerliyor.
ABD'de gayrısafi yutriçi hasıla (GSYH) bugün açıklanan verilere göre yıllık yüzde 2.5 oranında artarken, Bloomberg anketine katılan 86 ekonomistin tahmin medyanı olan yüzde 3'ün altında kaldı.
Chicago'da bulunan Archer Financial Services Inc. kıdemli piyasa stratejisti Adam Klopfenstein, "Altın, ABD'de beklenenden daha düşük çıkan ekonomik büyüme verilerine cevap olarak güvenli liman alımlarının artışına cevap veriyor. Aynı zamanda fiziki alım da güçlü olmaya devam ediyor" yorumunu yaptı.
Haziran vadeli altının fiyatı New York Comex'te yerel saatle 09:28 itibariyle yüzde 0.5 yükseldi ve 1,469.50 dolar oldu ve haftalık kazancını yüzde 5.3'e çıkardı. Sarı metal son 5 haftadır ilk kez haftalık kazanca yönelirken, Ekim 2011'den bu yana en büyük yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor.
Temmuz vadeli gümüşün ons fiyatı yüzde 0.5 düşerek 24.085 dolardan işlem gördü.
Comex'te işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 100 günlük ortalamanın yüzde 47 üzerinde gerçekleşti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)