BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 5 haftanın en düşük seviyesine yakın----

Altın 5 haftanın en düşük seviyesine yakın

Altın 5 haftanın en düşük seviyesine yakın
05 Mart 2019 - 10:42 www.finansgundem.com

Altın yatırımcılar ABD – Çin arasındaki ticaret görüşmeleriyle ilgili gelişmeleri beklerken beş haftanın düşüğüne yakın seviyelerde seyretti

Altın yatırımcıların olası bir ABD – Çin ticaret anlaşmasının detaylarını beklerken beş haftanın düşüğüne yakın seyretti.

Fiyatların çekilmesiyle birlikte dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonundan (ETF) bir yıldan uzun bir sürenin en hızlı yatırımcı çıkışı gerçekleşiyor. Ticaret gerginliğinin azalmasıyla birlikte düşen güvenli varlık talebi fiyatlardaki düşüşte etkili oluyor.

SPDR Gold Shares ETF'sinden (GLD) Cuma günkü işlemlerde 496 milyon dolarlık net çıkış oldu. Bu rakam Şubat 2018'den bu yana görülen en sert günlük çıkış oldu.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer geçen haftaki Kongre konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump ile Çinli mevkidaşı Xi Jingping arasında bu ay bir anlaşma imzalanabileceğini ancak Beijing'in taahhütlerini yerine getirip getirmediğini takip edecek bir anlaşma için daha fazla çalışma gerektiğini söylemişti.

Çin ekonomik büyüme hedefini düşürdü ve önemli bir vergi indirimine gitti. Çib Başbakanı Li Keqiang'ın Ulusal Halk Kongresi'ne sunduğu yıllık çalışma raporunda 2019 büyüme hedefi yüzde 6 – 6.5 aralığında belirlendi.

Goldman Sachs Group Inc.'e göre altında yukarı yönlü ivme sürecek. Banka değerli metalde 3, 6 ve 12 aylık fisyat hedeflerini 25'er dolar artırarak sırasıyla ons başına 1,350 dolar, 1,400 dolar ve 1,450 dolar seviyelerine yükseltti.

Spot piyasada işlem gören altının onsu TSİ 10:27'de yüzde 0.08 ekside 1,285.71 dolar seviyesinden işlem gördü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.19 yükseldi.(Bloomberg)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)