BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Altın 16 haftanın zirvesini gördü----

​Altın 16 haftanın zirvesini gördü

​Altın 16 haftanın zirvesini gördü
10 Temmuz 2014 - 21:17 www.finansgundem.com

Altın, Portekiz endişeleri ve jeopolitik istikrarsızlıktan destek bularak 16 haftanın en yüksek seviyesini gördü

Altın, Portekiz'in en büyük ikinci bankası ile bağlantısı bulunan bir şirketin tahvil ödemesini gerçekleştirememesi ve Orta Doğu'da artan tansiyonun güvenli liman alımlarını güçlendirmesinin ardından 16 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. 

Portekiz Merkez Bankası, ülkenin ikinci en büyük bankası Banco Espirito Santo SA'nın, banka ana şirketinin tahvil ödemelerini gerçekleştirememesinin ardından korunmaya alındığını açıklarken, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Investors Service, şeffaflığın eksik olduğunu ve diğer şirketlerle bağlantıları işaret ederek, gruptaki şirketlerden birinin notunu düşürdü. Avrupa'nın en borçlu ülkelerinin hisse senetleri ve tahvilleri, ülke borç krizi döneminde görüldüğü üzere, Euro Bölgesi'nin şoklara olan duyarlılığının sürdüğü şeklindeki spekülasyona bağlı olarak değer kaybetti.  

Altın bu yıl, Fed'in faizleri "kayda değer bir süre" daha düşük tutmaya devam edeceğini taahhüt etmesi ve Orta doğu'da ve Ukrayna'daki tansiyonun desteği ile yüzde 11 değer kazandı. Fed'in dün açıklanan Haziran ayı toplantı tutanakları, bazı Fed yetkililerinin, yatırımcıların ekonomik görünüm konusunda rahatlamaya girebileceği endişeleri taşıdığını gösterdi.

Cenevre merkezli altın rafinerisi MKS (Switzerland) SA'nın döviz ve metal işlemleri müdürü Bernard Sin, "Portekiz'in durumu iyi bir işaret değil ve piyasaya destek sağlayacak," dedi ve "Dünyanın bir kısmının değerli metallere geçtiğini görebiliriz. Jepolitik durum çok hassas, özellikle Orta Doğu'da" şeklinde görüş bildirdi.

Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1.1 yükselerek, New York saati ile 12:02'de, ons başına 1,338.80 dolara çıktı. Metal, erken saatlerde 19 Mart’tan bu yana en yüksek seviyesi olan 1,346.80 doları gördü.

İşlem Hacmi
Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 50 yukarısında seyrediyordu.

Fed tutanakları, politika yapıcıların varlık alım programının Ekim ayında bitirilmesi konusunda mutabık olduklarını gösteririken, faiz artırımının zamanlaması konusunda işaret vermedi. Dolar 10 önemli para biriminden oluşan sepet karşısında son bir haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra bir miktar toparlandıktan sonra önceki kapanış seviyelerine geldi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, son iki ayın en yüksek seviyesinde. Platin ve palladyumm destekli ETF'lerdeki varlıklar bu ay rekor seviyelere ulaştı.

Eylül vadeli palladyum kontratları, ons başına 877.75 dolar ile Şubat 2001'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.3 gevşeyerek 869.95 dolara geldi. 

Ekim vadeli platin, ons başına 1,523.80 dolar ile 4 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.5 yükselerek 1,513.90 dolara geldi.

Eylül vadeli gümüş kontratları bugün ons başına 21.63 dolar ile 17 Marttan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 1.9 tırmanarak 21.475 dolar oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)