BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'nın Ukrayna'ya askeri destek listesi açıklandı----

Almanya'nın Ukrayna'ya askeri destek listesi açıklandı

Almanya'nın Ukrayna'ya askeri destek listesi açıklandı
21 Haziran 2022 - 16:38 www.finansgundem.com

Almanya, ilk kez Ukrayna'ya verdiği askeri malzemenin listesini açıkladı.


Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini dönüm noktası olarak değerlendirerek Almanya'nın bundan birkaç gün sonra Ukrayna'nın meşru savunma hakkı ve savunma kabiliyeti için destek vermeye karar verdiğini bildirdi. Hebestreit, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu sürece askeri desteğin devam edeceğini söyledi.

Listenin yayınlanacağı internet sayfası

Alman hükümetinin, şimdi askeri alanda verdiği desteği açıklama prosedürünü ABD gibi en yakın müttefiklerin uygulamasına uyarlama kararı verdiğini dile getiren Hebestreit, 21 Haziran 2022'den itibaren Alman hükümetinin Ukrayna'ya sağladığı ve sağlayacağı askeri desteğin www.bundesregierung.de/lieferungen-ukraine internet sayfasında yer alacağı bilgisini paylaştı. Hebestreit, listenin düzenli bir şekilde güncelleneceği bilgisini paylaştı.

Şimdiye kadar sağlanan destek

Almanya şimdiye kadar Ukrayna'ya sağladığı bazı silahları açıklamıştı. Listede, Almanya'nın 500 Stinger füzesi, 100 bin el bombası, 100 makineli tüfek, 16 milyon mermi, 23 bin kask, 178 araç, 1 sahra hastanesi ve 1200 hasta yatağı gibi çeşitli silah ve malzemeleri Ukrayna'ya gönderdiği yer alıyor.

Gelecekte de Ukrayna'ya destek sürecek

Almanya gelecekte de zırhlı araçlar, kasklar, uzaktan yönlendirilen mayın temizleme araçları, çok namlulu roketatar, Gepard tipi uçaksavar tank ile mühimmat, Iris-T hava savunma sistemi gibi silah ve malzemeyi Ukrayna'ya sağlamayı planlıyor.

Şimdiye dek bu liste paylaşılmıyordu. Alman hükümeti daha önce Ukrayna'ya yeterli şekilde silah vermemekle de eleştiriliyordu.

Almanya'da Rusya'nın savaş suçlarına soruşturma

Almanya'dan Ukrayna'ya çok namlulu roket atar sistem

Almanya'nın askeri harcama planı tartışmalara yol açtı

Almanya'dan Ukrayna’ya hava savunma sistemi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)