BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Ukrayna’ya hava savunma sistemi----

Almanya'dan Ukrayna’ya hava savunma sistemi

Almanya'dan Ukrayna’ya hava savunma sistemi
01 Haziran 2022 - 13:49 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Mecliste devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında Genel Kurulda açıklama yaptı. Scholz, Ukrayna’ya "Iris-T" tipi hava sistemi sağlayacaklarını bildirdi.

Almanya’nın Ukrayna’yı sahip olduğu tüm imkanlarla destekleyeceğini söyleyen Olaf Scholz, "Putin, hedeflerine ulaşmamalı" ifadesini kullandı. Scholz, ülkesinin finansal ve ekonomik olarak desteklediği Ukrayna’ya silah da verdiğini belirterek, hükümetin şimdi sahip olduğu en modern hava savunma sistemi Iris-T'yi Ukrayna’ya sağlamaya karar verdiğini duyurdu.

Alman Başbakan, "Böylelikle Ukrayna’yı Rus hava saldırılarına karşı büyük bir şehri koruyabileceği duruma getiriyoruz" dedi.

Hollanda ve Almanya en modern obüsleri Ukrayna’ya gönderecek

Ukrayna’ya modern radar sistemi de vereceklerini bildiren Şansölye, Hollanda ile en modern obüsleri de Ukrayna’ya temin edeceklerini ifade etti.

Almanya’nın Ukrayna’ya silah ve mühimmat vermediğine ilişkin eleştirilere karşı çıkan Scholz, savaşın başlamasından hemen sonra o dönemde Ukrayna’nın acil ihtiyaç duyduğu hava ve tank savar füzeleri verdikleri, daha sonra 15 milyon mermi, 100 bin el bombası, 5 binin üzerinde tanksavar mayın, kapsamlı patlayıcı madde, makinalı tüfek ile başka teçhizat ve malzeme sağlandığını kaydetti.

Başbakan, Ukrayna'nın "Gepard" tipi tankın alınması için Alman savunma sanayisiyle de anlaşma imzaladığını anımsattı.

Scholz: Bizim hedefimiz, Putin’in kazanmaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in savaşı kazanmaması gerektiğini vurgulayan Olaf Scholz, "Savaşın hedefleri hakkında tartışmalar yapılıyor. Bizim hedefimiz, Putin’in kazanmaması. Bizim hedefimiz, Ukrayna’nın kendisini savunabilmesi ve böylelikle başarılı olması" dedi. Scholz, Ukrayna ile ilgili kararları Ukraynalıların vereceğinin altını çizdi.

Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımları da savunan Scholz, "Bunlar geniş kapsamlı ve etkili yaptırımlardır. Putin, bunu beklemiyordu" diye konuştu. Şansölye, bu konuda sergilenen birlikteliğin bozulmamasını talep etti.

Kalifiye Rus çalışanlarına Almanya’da çalışma kolaylığı

Almanya ve İtalya'dan İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliğine destek

Almanya Genelkurmay Başkanı: Çok az mühimmatımız var

Almanya: Rusya enerji ihracatını silah olarak kullanıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Buça'ya gitti

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Zelenskiy ile görüştü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)