BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAlmanya'nın gündemi Türk döneri: Başbakan Scholz'dan açıklama!----

Almanya'nın gündemi Türk döneri: Başbakan Scholz'dan açıklama!

Almanya'nın gündemi Türk döneri: Başbakan Scholz'dan açıklama!
13 Mart 2024 - 09:12 www.finansgundem.com

Almanya'nın gündemini meşgul eden döner fiyatlarına ilişkin Almanya Şansölyesi Olaf Scholz'dan açıklama geldi. Scholz, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği soru-cevap yayınında vatandaşların döner fiyatlarıyla ilgili sorularına yanıt verdi.


Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, sosyal medya hesabından düzenli olarak vatandaşlarının siyasi, dış politika, gündem ya da yaşama dair tüm sorularını yanıtlıyor. Alman Şansölye yine böyle günde kendisine yöneltilen "Döner ne zaman 3 euro olacak?" sorunu yanıtladı.

"DÖNER NE ZAMAN 3 EURO OLACAK?

Uzun süredir Almanya gündeminde yer alan döner fiyatlarının artışına ilişkin soruyu yanıtlayan Scholz, "Serbest piyasa ekonomisinde yaşıyoruz. Fiyatlar arz ve talebine göre belirleniyor, döneri yapanların da ödemesi gereken ücretler var ve bununla baş etmeye çalışıyorlar" dedi.

"TAVAN FİYAT OLMAYACAK"

Almanya'da ortalama döner fiyatının 8 euroya çıkmasıyla tepkiler çoğalırken, Scholz ücrette herhangi bir düzenleme yapılmayacağını söyleyerek, "Bu nedenle Almanya döner için tavan fiyat olmayacak. Ancak ülkede enflasyon zaten düşüyor ve düşmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Son yıllarda döner fiyatları yavaş yavaş arttı ve ortalama olarak 8 euroya çıktı. Döner üreticileri ise fiyat artışına gitmek zorunda olduklarını belirtiyor. Et 2021 yılına göre yüzde 22, yoğurt yüzde 30 , un yüzde 59, enerji fiyatları ise yüzde 24 oranında arttı. (Habertürk)

Tombik döner 'sandviçlerin kralı' seçildi

 

Galatasaray'ın eski yıldızı döner ile köşeyi döndü

 

Federal meclis dönere el attı: 10 euro krizi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)