BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Rusya'ya savaş suçları soruşturması----

Almanya'dan Rusya'ya savaş suçları soruşturması

Almanya'dan Rusya'ya savaş suçları soruşturması
08 Mart 2022 - 15:02 www.finansgundem.com

Almanya'nın Karlsruhe kentindeki federal savcılık, Ukrayna'ya saldırıların başlangıcından beri Rus askerlerinin işlediği şüpheli savaş suçları hakkında delil toplamaya başlamak için yapısal soruşturma başlattı.

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann Passauer  "Savaş suçlarına ilişkin tüm kanıtları toplayıp güvence altına alacağız" dedi. Buschmann, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının "hiçbir şeyle haklı çıkarılamayacak ciddi bir uluslararası hukuk ihlali" olduğunu ve uluslararası ceza hukukunun olası ihlallerinin  tutarlı bir şekilde kovuşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yapısal soruşturma nedir?

Yapısal bir soruşturma belirli şüphelileri hedef almıyor, ancak şüpheli suçların kanıtlarını toplamayı ve bunların arkasındaki emir-komuta zinciri gibi yapıları belirlemeyi amaçlar. Kanıtlar daha sonra bireysel şüphelilere karşı gelecekteki ceza davalarında kullanılabilir.

Haftalık Der Spiegel gazetesi, Alman savcıların Rusya'nın misket bombası kullandığına ilişkin raporların yanı sıra hedef alınan yerleşim bölgelerinin görüntüleri , bir gaz boru hattına, bir nükleer atık çöplüğüne ve bir elektrik santraline yönelik saldırılarla harekete geçtiğini bildirdi.

Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısı geçen hafta, Ukrayna'da işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Hollanda: Rusya'ya yaptırımlarda tüm seçenekler masada

 

Japonya, Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımlarını genişletti

 

Rusya 'soykırım' davasının duruşmasına katılmadı

 

Ukrayna'dan Rusya'ya "soykırım" davası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)