BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAlmanya'dan Intel'e kötü haber----

Almanya'dan Intel'e kötü haber

Almanya'dan Intel'e kötü haber
12 Haziran 2023 - 08:30 www.finansgundem.com

Almanya, Intel'in çip fabrikası yatırımı için ek destekleme talebini reddetti.

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Intel'in 17 milyar euroluk bir çip fabrikası yatırımı için daha yüksek destekleme taleplerini reddetti.

Financial Times'ın haberine göre Lindner, ülkenin bunu karşılayamayacağını belirterek, "Bütçede daha fazla para bulunmuyor. Şu anda bütçeyi konsolide etmeye çalışıyoruz, genişletmiyoruz" dedi.

Intel, Almanya'daki fabrikası için hükümetten 6,8 milyar euro destek almayı bekliyordu. Ancak gazeteye göre, daha yüksek enerji ve inşaat maliyetleri nedeniyle bu destek talebini yaklaşık 10 milyar euroya çıkarmış durumdu.

Intel, geçen yıl Avrupa genelinde 88 milyar dolarlık bir yatırım hamlesi kapsamında Magdeburg kentini yeni bir çip üretim kompleksi için seçtiğini duyurmuştu.

Intel, Tayvanlı TSMC ve ABD'nden Wolfspeed gibi birkaç çip üreticisi gibi Avrupa'da fabrika inşa etmek için hükümet fonlaması arayışında olan şirketler arasında yer alıyor.

Intel'den tarihi zarar

 

Intel'den geri adım

 

Intel, işten çıkarım yapmayı düşünüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)