BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya'dan cevap gecikmedi----

Almanya'dan cevap gecikmedi

Almanya'dan cevap gecikmedi
06 Şubat 2013 - 19:04 www.finansgundem.com

Almanya, Euro Bölgesi hükümetlerini para birimine müdahale etmeye çağıran Fransa Cumhurbaşkanı'nın önerisini reddetti

Alman Şansölye Angela Merkel'in hükümeti, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın dün yaptığı euroya müdahale çağrısını reddederek, döviz kurlarının piyasa tarafından belirlenmesi gerektiğinin ve "idare edilemeyeceği"nin altını çizdi.
Merkel, Avrupa Birliği bütçe görüşmeleri öncesi bugün Paris'e hareket ederek Hollande ile buluşmaya hazırlanırken, Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Fransız Cumhurbaşkanı'nın dünkü konuşmasıyla ilgili bir görüşmenin yapılabileceği ihtimalini inkar etmedi. Hollande dün yaptığı açıklamasında Euro Bölgesi liderlerinin euronun "piyasanın ruh durumuna göre" dalgalanmasına izin veremeyeceklerini dile getirmişti.
Berlin'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Seibert, "Döviz kuru politikası rekabeti artırmak için uygun bir araç değildir; hedeflenen değer kaybı üzerinden kısa vadeli rekabeti öngören bir şeydir. İstikrarlı rekabet böyle başarılamaz" ifadelerini kullandı.
Almanya ve Fransa arasındaki bu görüş ayrılığı, yatırımcıların Avrupa borç krizi endişelerini omuzlarından yavaş yavaş atmaya başladığı ve euronun geçtiğimiz altı ay boyunca yüzde 10 artarak 1 Şubat'ta 1.37 doları gördüğü bir döneme denk geliyor. Hollande, Almanya'nın piyasa merkezli yaklaşımından uzaklaşarak Euro Bölgesi ülkelerinin, Çin ve ABD gibi para birimini ihracat destekleyici bir araç olarak kullanmaları gerektiğini belirtiyor.
Hollande dün gazetecilere yaptığı açıklamada "Çıkarlarımızı korumak için uluslararası seviyelerde hareket etmeliyiz" demişti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)