BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da makinistlerden 4 ay içinde 6 grev----

Almanya'da makinistlerden 4 ay içinde 6 grev

Almanya'da makinistlerden 4 ay içinde 6 grev
11 Mart 2024 - 01:25 www.finansgundem.com

Alman Makinistler Sendikası tarafından alınan karar gereği Alman Demir Yolları arasında yaşanan çalışma koşulları anlaşmazlığı nedeniyle 4 ay içinde 6'ncı kez grev düzenlenecek.

Alman Demir Yolları'nda çalışan makinistler, enflasyona karşı işverenleri daha iyi ücrete zorlamak amacıyla 24 saatlik uyarı grevine gidiyor. Grev, yük trenlerinde 11 Mart'ta 18.00'de, yolcu trenlerinde ise 12 Mart'ta 02.00'de başlayacak ve 13 Mart'ta 02.00'de sona erecek. Bu, son 4 ay içinde Alman Demir Yolları ile GDL arasındaki ücret anlaşmazlığına yönelik gerçekleşecek altıncı grev olacak. GDL Başkanı Claus Weselsky, Alman Demir Yolları yönetiminin 10 Mart'a kadar yeni bir teklif sunmamasını eleştirerek, grevin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Weselsky, grevin GDL için son çare olduğunu vurgulayarak, "Grev hakkı olmadan kolektif özerklik, kolektif dilencilikten başka bir şey değildir" dedi.

Makinistler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki başarısızlık sonrasında vardiyalı çalışma sürelerinin haftada 35 saate düşürülmesini talep ediyor. Bu talep, daha önce gerçekleştirdikleri uyarı grevlerinin ardından 7 Mart'ta 35 saatlik bir grevle desteklendi. Sendika, maaşlara aylık ortalama 550 euro zam ve enflasyonla mücadele için 3 bin euroya kadar ödeme yapılmasını istiyor. Ayrıca, makinistlerin çalışma saatlerinin düşürülmesini ve herhangi bir ücret kesintisi olmaksızın haftada 38 saatten 35 saate indirilmesini talep ediyor. Alman Demir Yolları, teklif olarak makinistlerin maaşlarına artış ve esneklik sunarken, çalışma saatlerinin düşürülmesi talebini reddediyor. Bu durum, ülkede günlük yaklaşık 100 milyon euroluk ekonomik kayba yol açacak. Bazı siyasetçiler, gelecekte uzun süreli grevlerin önlenmesi için yasal değişiklik çağrısında bulunuyor.

Lufthansa çalışanları greve gidecek

 

Lufthansa'dan 2.7 milyar euroluk kâr

 

Almanya'daki makinistlerden 4 ay içinde 5'inci grev

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)