BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya’da korona virüs cezalarında artış----

Almanya’da korona virüs cezalarında artış

Almanya’da korona virüs cezalarında artış
22 Kasım 2021 - 17:12 www.finansgundem.com

Almanya’da korona virüs salgını kapsamında önlemleri ihlal edenlere yönelik para cezaları arttırıldı. Sahte aşı kartı düzenleten ve satanlar, yurt içinde veya yurt dışından getiren kişiler 2 yıla kadar hapis veya para cezası ile cezalandırılacak.

Almanya’da korona virüsü vaka sayılarındaki artışın ardından Halkı Enfeksiyondan Koruma Yasası’nda değişikleri öngören ve korona virüsü salgınıyla mücadelede yeni tedbirleri içeren yasa tasarısı mecliste onaylanmıştı.

Meclis oylamasının ardından yasa tasarısı 19 Kasım'da Eyalet Temsilciler Meclisi'nden de geçti. Kabul edilen yeni düzenleme ile eyalet yönetimleri salgının durumuna göre maske zorunluluğu veya sosyal mesafe kısıtlamaları gibi konularda karar alabilecek. Bu kapsamda kuralları ihlal edenlere karı cezaların arttırılmasına gidildi.

Halkı Enfeksiyondan Koruma Yasası’nda yapılan değişikliğe paralel olarak bazı eyaletler yasayı ihlal edenlere 10 bin Euro’ya kadar para cezası uygulamaya yapacak.

MASKE TAKMAYANA 150 EURO CEZA

Eyaletlerin Ceza Kanununda yapılan değişiklikte ise yapılmamış aşıyı, yapılmış gibi aşı kartı düzenleyen ve kendisine sahte aşı kartı düzenleten, sahte aşı belgesini satanlar, yurt içinde veya yurt dışından getiren kişilere 2 yıla kadar hapis veya para cezası ile cezalandırılacak.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, maske şartını ihlal eden herkes, 50 Euro olan para cezası yerine yeni uygulamaya göre 150 Euro para cezası ödeyecek.

SAHTE TEST SONUCUNA VERİLECEK CEZA 5 KAT ARTTI

Sahte korona testi sertifikaları hazırlayanlara yönelik para cezası ise 5 kat artırılarak 5 bin Euro’ya kadar çıkarıldı. Korona testleri veya aşı sertifikaları etkinliklerde veya restoranlarda düzgün bir şekilde kontrol etmeyenler 500 Euro yerine yeni uygulamaya göre 2 bin Euro ödenecek.

Bavyera eyaletinde ise maske şartını ihlal edenlerin 250 Euro para cezası ödeyecek. Kontrol yükümlülüklerini yerine getirmeyen organizatörler ve restoran sahipleri 5 bin Euro para cezasına çarptırılacak. İletişim bilgilerinin toplanmaması durumunda bin Euro para cezası uygulanacak. İletişim bilgilerini yanlış veren şahıslara da 250 Euro para cezası verilecek.

Berlin eyaletinde ise maske gereksiniminin ihlali edenlere 100 ile 500 Euro para cezası, yanlış iletişim bilgilerinin verilmesi halinde ise 100 euro ile 1000 Euro, kalabalık etkinliklerde korona virüsü kurallarına uyulmaması durumunda 100 ile 10 bin Euro para cezası uygulanacak. Karantina yükümlülüğüne uyulmaması halinde ise 1000 ile 5 bin Euro para cezası uygulanabilecek.

SOSYAL MESAFEYE UYMAYANA 100 EURO

Thüringen eyaletinde ise asgari mesafeye uyulmayanlara 100 ile 150 Euro para cezası, hasta olduğu halde hasta olan kişiyi işletmesine alan işletme sahibi başkalarının sağlığını tehlikeye attığı için 1000 Euro’ya kadar caza uygulanacak.

Koruyucu önlemler “maske, mesafe ve hijyen” kurallarına dikkat etmeyen işletmelere 1000 Euro’ya kadar para cezası uygulanacak.

24 SAATTE 30 BİN 643 YENİ VAKA  

Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte kaydedilen 30 bin 643 vaka ile ülkedeki toplam Kovid-19 vaka sayısı 5 milyon 385 bin 585'e yükseldi.

Aktif vaka sayısı ise 637 bin 200'e yükselerek salgının dördüncü dalgasında en yüksek seviyeye ulaştı.

Ülkede son 24 saatte 62 kişinin yaşamını yitirmesiyle virüse bağlı toplam can kaybı sayısı 99 bin 124'e çıktı.

Haftalık 100 bin kişide görülen yeni vaka sayısı 386,5 olarak belirlendi.

İki doz Kovid-19 aşısı olanların sayısının 56 milyon 500 bine yükseldiği ülkede tam aşılananların oranı yüzde 68'e çıktı.

Ülke genelinde yoğun bakım ünitelerinde 3 bin 845 ağır hasta bulunduğu, bunların 1961'inin entübe edildiği öğrenildi.

Belçika'da korona virüs test merkezlerinin kapasiteleri doldu

 

Korona virüs önlemleri Avrupa şehirlerini karıştırdı

 

Korona virüs aşısı olmayanlar devletten hizmet alamayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)