BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAlmanya'da konut fiyatlarında 16 yıl sonra bir ilk----

Almanya'da konut fiyatlarında 16 yıl sonra bir ilk

Almanya'da konut fiyatlarında 16 yıl sonra bir ilk
22 Mart 2024 - 10:47 www.finansgundem.com

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 8,4 geriledi. Bu, zaman serisinin başlangıcından bu yana en büyük yıllık düşüş ve 2007'den bu yana ilk düşüş oldu.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), konut fiyatlarına ilişkin 2023 ve geçen yıl son çeyrek verilerini açıkladı.

Buna göre, Almanya’da konut fiyatları geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 8,4 geriledi. Böylece, konut fiyatlarına ilişkin verilerin toplanmaya başladığı 2000 yılından bu yana en sert düşüşü ve 2007’den beri ise ilk düşüşü kaydetti.

Destatis açıklamasında, Almanya’da konut fiyatlarının 2008'den 2022'ye kadar olan dönemde yıllık ortalama bazda istikrarlı bir şekilde yükseldiği de hatırlatıldı.

Öte yandan konut fiyatları, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,1 geriledi.

Son çeyrekte, Berlin, Hamburg, Münih, Köln, Frankfurt Stuttgart ve Düsseldorf şehirlerinde daire fiyatları yüzde 9,1 ve bahçeli ev fiyatları ise yüzde 5,8 düştü.

Bu arada, Avrupa Merkez Bankası (ECB), yüksek enflasyona karşı artan faiz oranlarıyla mücadele ediyor. Bu durum da inşaat ve diğer sektörlerdeki yatırımları daha pahalı hale getirerek ekonomiyi yavaşlatırken, ipotekli kredi faiz oranlarını yükseltiyor.

Almanya'da ekonomik aktivitedeki daralma hafifledi

 

Almanya'da yatırımcı güveninde artış sürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)