BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da ekonomik aktivitedeki daralma hafifledi----

Almanya'da ekonomik aktivitedeki daralma hafifledi

Almanya'da ekonomik aktivitedeki daralma hafifledi
21 Mart 2024 - 11:55 www.finansgundem.com

Almanya'nın ekonomik daralması mart ayında bir miktar hafifledi ve ülkenin hizmet sektöründeki ticari faaliyetler istikrar kazanmaya yaklaştı.

Almanya'da ekonomik aktivitedeki daralma bir miktar hafifledi. S&P Global tarafından hazırlanan HCOB Almanya Flash Bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), şubat ayındaki 46,3 seviyesinden mart ayında 47,4'e yükseldi. Ekonomistler ise bileşik PMI'nın 47,0'a yükselmeni bekliyorlardı.

Hamburg Commercial Bank'ın baş ekonomisti Cyrus de la Rubia, "Genel olarak Almanya şu anda teknik bir resesyonun eşiğinde sallanıyor" dedi.

Bileşik PMI endeksindeki artış temel olarak hizmet sektöründeki iş faaliyetlerinin neredeyse istikrara kavuşmasından kaynaklandı ve ilgili endeks Şubat ayındaki 48,3 seviyesinden 49,8'e yükselerek 48,8 olan tahminlerin üzerine çıktı.

Ancak, imalat PMI endeksi Şubat ayındaki 42,5 seviyesinden Mart ayında 41,6'ya gerileyerek son 5 ayın en düşük seviyesine indi. Ekonomistlerin beklentisi 43,1 seviyesindeydi.

De la Rubia, "İmalat sektörü 2024 yılının ilk çeyreğini, bir önceki ayın sıkıntılarını yansıtan endişe verici bir daralma oranıyla kapattı" dedi.

İmalat sektöründeki zorluklara rağmen, gelecekteki faaliyetlere yönelik genel iş güveni istikrarlı bir şekilde iyileşmeye devam ederek yaklaşık bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ancak, daha iyimser bir görünüme rağmen, son anket verileri istihdamda hafif de olsa yeni bir düşüş olduğunu gösterdi.

Almanya'da yatırımcı güveninde artış sürdü

 

Almanya'da şirket iflasları yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)