BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da imalat sanayi PMI 2.5 yılın dibinde----

Almanya'da imalat sanayi PMI 2.5 yılın dibinde

Almanya'da imalat sanayi PMI 2.5 yılın dibinde
02 Kasım 2022 - 15:03 www.finansgundem.com

Almanya'da imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), üretim ve yeni siparişlerdeki düşüş nedeniyle ekimde 45,1 puana gerileyerek Mayıs 2020’den beri en düşük seviyeye indi.

S&P Global, Almanya'nın ekim ayı nihai imalat sanayi PMI verisini açıkladı.

Buna göre, eylülde 47,8 puan olan imalat sanayi PMI, üretim ve yeni siparişlerdeki düşüş nedeniyle 2,7 puan azalarak 45,1’e geriledi. Endeksin Mayıs 2020’den beri en düşük seviyesine inmesi dikkati çekti.

Beklenti ise endeksin 45,7 puana gerilemesi yönündeydi.

S&P Global Ekonomisti Phil Smith, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ekim ayındaki PMI verilerinin imalat sektöründeki iş koşullarının giderek daha zor hale geldiğini gösterdiğini belirterek, “Üreticiler, ilk Kovid-19 dalgasından bu yana en düşük seviyelerine düşen beklentilerle, önümüzdeki 12 ayın görünümüne ilişkin ciddi endişe duyuyorlar.” ifadesini kullandı.

İmalat sektöründeki enflasyonist baskıların ekimde gevşeme işaretleri gösterdiğini aktaran Smith, buna karşın tarihsel olarak hala yüksek kaldığını belirtti.

PMI verisinde 50 puanın üstü büyümeye işaret ederken, 50 puanın altı daralmayı gösteriyor.

Bu arada, Almanya'da eylülde yüzde 10 olan yıllık enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki son yükselişle ekimde yüzde 10,4'e çıkarak 1951'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

İmalat sektörü, Alman ekonomisinin beşte birinden fazlasını oluşturuyor. İhracata bağımlı olan Alman imalat sanayisi, Kovid-19'un sebep olduğu tedarik dar boğazlarından ve Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yüksek enerji fiyatlarından olumsuz etkileniyor.

Euro Bölgesi'nde imalat sektörü pandemi seviyesine geriledi

 

Almanya'nın ticaret fazlası beklentilerin üzerinde

 

Almanya'da enflasyon 71 yılın zirvesine

 

Almanya'da tüketici güveni 4 ay sonra ilk kez yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)