BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da ihracatçılar yeni yıla daha da kötümser başladı----

Almanya'da ihracatçılar yeni yıla daha da kötümser başladı

Almanya'da ihracatçılar yeni yıla daha da kötümser başladı
26 Ocak 2024 - 09:45 www.finansgundem.com

Almanya'da geçen yılın neredeyse tamamında kötümser bir görünüm sergileyen ihracatçıların hissiyatı, yeni yılın ilk ayına daha da kötümser bir görünüm ile başladı.

Ekonomi Araştırma Enstitüsü(ifo) tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, Ocak ayında ifo ihracat beklentileri endeksi bir önceki ay -6,7 puandan revize edilen -7,1 puan seviyesinden -8,4 puana geriledi.

ifo Anketler Başkanı Klaus Wohlrabe, "Alman ihracatı yeni yıla daha kötü bir başlangıç ​​yaptı. İhracatçıların yeni bir ivmeye ihtiyacı var. " dedi.

Ankete göre, çoğu sektör hâlâ ihracatın düşmesini bekliyor. Bu, özellikle otomobil üreticileri, makine ve ekipman imalatçıları ve elektrikli eşya imalatçıları gibi temel imalat sanayilerinde belirgin olarak görülüyor.

Metal sektörü ile plastik ve kauçuk eşya üreticileri de yurt dışından gelen siparişlerde düşüş bildiriyor. Buna karşılık, gıda sektörü ve içecek üreticileri ihracatlarının artmasını bekliyor. Mobilya üreticileri de daha yüksek ihracat satışları öngörüyor.

Almanya'da iş dünyasının morali düştü

 

Almanya'da ekonomik aktivite yavaşladı

 

Ifo, Almanya için 2024 büyüme tahminini düşürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)