BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya'da hükümete 'altınları boz' çağrısı----

Almanya'da hükümete 'altınları boz' çağrısı

Almanya'da hükümete 'altınları boz' çağrısı
02 Aralık 2023 - 10:23 www.finansgundem.com

Berlin’in bütçedeki 60 milyar euro açığı kapatma planı büyük tepki çekti. “Faturayı emeklilere keseceğine, altınları boz” çağrısı yapıldı.


Almanya’da 2024 yılı bütçe tasarısında oluşan 60 milyar euroluk açık siyasi krizi tetiklerken, erken seçim sesleri yükselmeye başladı. Hükümet ise bu açığı kapatmak için vergileri artırmayı ve harcamaları azaltmayı öngören plan hazırladı. Ancak bu plan Alman basınını ve muhalefeti kızdırdı.

"Emeklileri soymaktan daha iyidir"

Bild Gazetesi’ne konuşan Hristiyan Demokrat Avrupa Parlamentosu milletvekili Dennis Radtke “Altın rezervimizizin bir kısmını satabiliriz. Bu emeklileri soymaktan daha iyidir” dedi. Gazete ise “Hükümet işleri batırdı, emekliler ödüyor” yorumunu yaptı.

Merkez Bankası: Söz konusu değil

Merkez Bankası, “Hükümetten bağımsızız. Altınların bütçeyi finanse etmek için kullanılması söz konusu değil” açıklaması yaptı.

Alman Merkez Bankası’nın 3 bin 358 ton altın stoğu var. Bunların yarısı Frankfurt’taki depoda kalan kısmı ise Londra ve New York’ta bulunuyor.

Bu rezerv, her biri 12 buçuk kilogram ağırlığında 270 bin külçeden oluşuyor. Toplam değeri ise yaklaşık 200 milyar euro.

Almanya'nın bütçesinde 17 milyar euroluk açık

 

Almanya'da "nitelikli işgücü" krizi

 

Almanya savunma harcamalarında kesinti yapmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)