BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da ekonomik aktivite daraldı----

Almanya'da ekonomik aktivite daraldı

Almanya'da ekonomik aktivite daraldı
24 Ekim 2023 - 10:57 www.finansgundem.com

Almanya'da ekonomik aktivite ekim ayında beklentilerin üzerinde daraldı

Almanya'da ekonomik aktivite ekim ayında da daraldı. Aktivite dört ay üst üste daralırken, imalat sektöründeki gerilemeye hizmet sektöründeki düşüşün de eşlik etmesi resesyonun devam ettiğini gösterdi.

S&P Global tarafından derlenen HCOB Almanya Flash Bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), ekim ayında eylül ayındaki 46,4 seviyesinden 45,8'e gerileyerek ekonomistlerin 46,7'lik tahmininin altında kaldı.

Hamburg Commercial Bank baş ekonomisti Cyrus de la Rubia, "Almanya son çeyreğe kötü bir başlangıç yapıyor ve Almanya'da resesyonun başladığını gösteren çok şey var" dedi.

Hizmet sektörü aktivitesi, eylül ayındaki 50,3'ten 48,0'a düşerek, bir önceki ayki hafif büyümenin ardından beklenmedik bir şekilde daralma bölgesine geri döndü. Analistler hizmet PMI'nın 50,0 değerini olmasını bekliyorlardı.

Ankete göre, ücret talepleri ve enflasyona bağlı olarak işletme giderlerindeki keskin artış ve yeni işlerdeki düşüş, hizmet PMI'yı 50 seviyesinin altına düşürdü.

İmalat PMI endeksi Ekim'de Eylül ayındaki 39,6 seviyesinden 40,7'ye yükselerek üst üste dördüncü ayda da analistlerin beklentileri doğrultusunda hafif bir artış göstermiş olsa da daralma bölgesinde yer almaya devam etti.

"Bazı umut ışıkları mı arıyorsunuz? Özellikle imalat sektöründe var" diye konuşan de la Rubia, yeni siparişler ve üretimdeki iyileşmelerin yanı sıra alım stoklarındaki artışa işaret etti.

De la Rubia, "Bu gelişmeleri, bu sektörde bir miktar dibe vurma yaşandığına dair işaretler olarak alıyoruz. Üretim önümüzdeki yılın başlarında büyüme bölgesine geri dönebilir" diye konuştu.

Almanya dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olabilir

 

Alman ekonomisinin toparlanma umutları sona erdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)