BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olabilir----

Almanya dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olabilir

Almanya dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olabilir
24 Ekim 2023 - 10:44 www.finansgundem.com

Alman, yendeki zayıflığın etkisiyle Japonya'yı geçerek dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olabilir

Almanya ekonomisinin, Japon yenin dolar ve euro karşısında değer kaybetmesinin de yardımıyla 2023 yılında Japonya'yı geride bırakarak dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olması bekleniyor.

IMF'in son tahminlerine göre Almanya'nın nominal gayri safi yurtiçi hasılası bu yıl 4,43 trilyon dolar, Japonya'nınki ise 4,23 trilyon dolar seviyesine gerçekleşecek.

Yen'in zayıflığı büyük ölçüde para politikasındaki temel farklılıklardan kaynaklandı. Fed ve ECBı enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını pandeminin en düşük seviyelerinden yükseltirken, Japonya Merkez Bankası yıllarca süren deflasyonun ardından fiyat artışını beslemek için teşvik modunda kalmaya devam etti.

Fed ve ECB'nin yaklaşan toplantılarında faiz oranlarını değiştirmemesi beklenirken, borçlanma maliyetlerinin daha uzun süre yüksek kalacağı yönündeki beklentilerin yen üzerindeki baskıyı sürdürmesi muhtemel. BOJ gelecek hafta, tahvil getirileri üzerindeki kontrolünde olası bir değişiklik spekülasyonunun ortasında toplanıyor, ancak negatif Faiz oranının sona ermesinin gelecek yıla kadar gerçekleşmesi beklenmiyor.

Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura Salı günü IMF tahminleriyle ilgili bir soru üzerine "Japonya'nın büyüme potansiyelinin gerilediği ve durgun kaldığı doğru. Son 20 ya da 30 yılda kaybettiğimiz zemini yeniden kazanmak istiyoruz. Yaklaşan paketimiz gibi önlemlerle bunu başarmak istiyoruz" dedi.

Bundesbank: Almanya ekonomisi daraldı

 

Almanya'daki şirketlerin kredi savaşı!

 

Almanya'da üretici fiyatlarında güçlü düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)