BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman ekonomisinin toparlanma umutları sona erdi----

Alman ekonomisinin toparlanma umutları sona erdi

Alman ekonomisinin toparlanma umutları sona erdi
24 Ekim 2023 - 09:33 www.finansgundem.com

Almanya'da tüketici güven endeksi, artan gıda ve enerji fiyatlarına bağlı olarak, beklentilerinin altında -28.1 puana geriledi.

Almanya'da tüketici güveni kasım ayında üst üste üçüncü ay düşerek Alman ekonomisinin bu yıl için toparlanma umutlarını sona erdirdi.

Tüketici güven endeksi, bir önceki ay -26.7 olan revize edilmiş değerin ve -26.5 olan beklentilerinin altında -28.1 puana geriledi.

GfK enstitüsü ve Nuremberg Piyasa Kararları Enstitüsü (NIM) tarafından ortaklaşa yayınlanan endeksteki düşüş, artan gıda ve enerji fiyatlarına bağlandı.

Tüketicilerin tasarruf eğiliminin bir önceki ay 8.0'dan 8.5 puana yükselerek son on yılın en yüksek seviyesine ulaşması tüketici iklimindeki düşüş eğilimini pekiştirdi.

NIM'de tüketim uzmanı olan Rolf Buerkl, "Üst üste üçüncü düşüşle birlikte, yıl sonundan önce tüketici duyarlılığında bir toparlanma umutları temelli gömülmüş olmalı. Yüksek gıda fiyatları Almanya'da hane halkının alım gücünü zayıflatıyor ve özel tüketimin bu yıl ekonominin temel direği olmayacağını garanti ediyor" dedi.

Bundesbank: Almanya ekonomisi daraldı

 

Almanya'daki şirketlerin kredi savaşı!

 

Almanya'da üretici fiyatlarında güçlü düşüş

 

Almanya'da vergi gelirleri arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)