BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da bir garip tasarruf çağrısı: Duş almayın, bezle silinin----

Almanya'da bir garip tasarruf çağrısı: Duş almayın, bezle silinin

Almanya'da bir garip tasarruf çağrısı: Duş almayın, bezle silinin
20 Ağustos 2022 - 12:01 www.finansgundem.com

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Avrupa'ya doğalgaz akışı dururken, enerji krizi patlak verdi. Kara kara kış aylarını düşünen Almanya'da birbirinden ilginç tasarruf çağrıları geliyor.


Almanya, Rusya'nın Avrupa'ya yönelik gaz yaptırımından en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. Sık sık tasarruf çağrısı yapılan ülkede, gaz akışı sağlanmaz ise mevcut deponun 2.5 ay yeterli olacağı belirtiliyor. Kış ayları için Alman vatandaşlara çağrılar yapılırken, yaz ayında da klima kullanımına kadar alınan kararlar var. Almanya'da son olarak yapılan çağrı ise enerji krizinin geldiği boyutun özeti olarak değerlendirilebilir.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Avrupa, Rusya'yı izole eden yaptırımlara başvurdu. Öyle ki Rus öğrencilerden, Rus sanatçılara kadar herkes yaptırımlardan nasibini aldı. Swift kanalından dahi çıkarılan Rusya ekonomik olarak ağır darbeler aldı. Putin ise Avrupa'ya en sert darbeyi doğalgaz üzerinden vurdu. Avrupa ülkelerinin göbekten bağlı olduğu Rusya, enerji silahı ile Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerini krize sürükledi.

ENERJİ TASARRUFU TAVSİYELERİ ARTIYOR

Avrupa'da gazeteler, televizyonlar, dergiler ve siyasiler her gün yeni bir enerji tasarrufu tavsiyesinde bulunuyor. Son tavsiye ise kişisel hijyene kadar varmış durumda.

"DUŞ ALMAYIN, BEZ KULLANIN"

Enerji krizi hakkında Südwest Presse gazetesine konuşan Baden-Württemberg Eyaleti'nin Başkanı Yeşiller Partisi üyesi Winfried Kretschmann, "Her zaman duş almak zorunda değilsin. Ne de olsa el ve yüz bezi var. Faydalı bir buluş." dedi.

Kretschmann, Fransa ve İsviçre sınırındaki güneybatı Alman eyaletini yönetiyor ve bölgenin yaklaşık 11 milyon sakini var.

Porsche ve Mercedes-Benz'in genel merkezleri eyalet başkenti Stuttgart'ta bulunuyor.

Almanya, artan enerji fiyatları sebebiyle kriz yaşıyor

 

Almanya'da doğalgaz indirimi 10 milyar euroya mâl olacak

 

Almanya'ya elektrikli soba ihracatında yüzde 82'lik artış

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.20 Ağustos 2022 15:01

    İLK İNSAN ADEM DOĞALGAZ BENZİN KULLANMADAN MODERN BINALARDA OTURMADAN SABUN DETERJAN KULLANMADIĞI İÇİN BİN EKSI KIRK YIL YAŞAMIŞ

  • Bont20 Ağustos 2022 12:22

    Gelişmiş ülkede enflansyon yüzde altı yedi tarihlerinde görülmemiş gelişmekte olan yıllardır bir türlü gelişemeyen Almanyanın her anlamda yanına yaklaşmayan ülkelerde yüzde ikiyüzlerde geri kalmış ülkelere insanlarına sürekli dayatılan algı özeti