BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya yatırımcı güveni Mayıs ayında arttı----

Almanya yatırımcı güveni Mayıs ayında arttı

Almanya yatırımcı güveni Mayıs ayında arttı
10 Mayıs 2022 - 12:34 www.finansgundem.com

Almanya'da yatırımcıların ekonomiden beklentileri, ekonomik görünümün önceki beklentilerden daha az kötümser olmasının etkisiyle hafif bir artış gösterdi.

Ekonomik araştırma enstitüsü ZEW tarafından hazırlanan ekonomik beklenti endeksi Mayıs ayında Nisan ayındaki -41,0'dan -34,3'e toparlandı. Beklenti ise Endeks'in -42'ye gerileyeceği yönündeydi.

ZEW Başkanı Achim Wambach yaptığı değerlendirmede, yatırımcıların hale ekonomide bir kötüleşme beklediklerini, ancak bu kötüleşmenin yoğunluğunun önceden beklenenden daha az olduğunu vurguladı.

ZEW araştırmasında, Çin'de uygulanan COVID sınırlamalarının orada ekonomik duruma yönelik değerlendirmeleri kötüleştirdiği ve bunun Almanya'nın gelecekteki ekonomik büyümesi için ağır bir yük oluşturduğu da ifade edildi.

"Uzmanların büyük çoğunluğu ECB'nin gelecek 6 ayda kısa vadeli faiz oranlarını artıracağını öngörüyorlar" tespitinde bulunan ZEW, uzmanların enflasyonun cari yüksek seviyeden düşeceğini öngördüklerini de vurguladı.

Almanya’da enflasyon 41 yılın zirvesinde

 

Almanya büyüme beklentilerini düşürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)