BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya vergi zengini olacak----

Almanya vergi zengini olacak

Almanya vergi zengini olacak
10 Mayıs 2012 - 20:58 www.finansgundem.com

Almanya'nın 2016 yılına kadar, bugüne kadar öngörülenden 29,4 milyar avro daha fazla vergi geliri elde edeceği bildirildi

Almanya Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, vergi uzmanlarının 3 gün süren bir toplantıda, geçen yılın Kasım ayında yapılan tahminlerin aksine Almanya'nın 2012 yılında 4,6 milyar, 2013 yılında 5 milyar, 2014 yılında 6,4 milyar, 2015 yılında 6,2 milyar, 2016 yılında da 7,2 milyar avro daha fazla vergi toplayacağını hesapladığı ifade edildi.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble de, vergi gelirlerindeki olumlu artışa rağmen, bunun bütçede fazla bir esnekliğe imkan tanımadığını söyledi.
Schaeuble, kamu gelirlerindeki olumlu artışın, federal hükümet tarafından yapılan borçlanmanın geri ödenmesini destekleyeceğini ifade ederek, bunun aynı zamanda, planlanan harcamalardan fazlasının yapılamayacağı anlamına geldiğini kaydetti.
Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler de, beklenen vergi gelirlerinin, 2014 yılında borçlanma olmadan bir bütçenin mümkün olabileceğini gösterdiğini belirterek, bu vergi tahminlerinin, hükümetin ekonomi ve mali politikada başarılı olduğunu kanıtladığını söyledi.
Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Joachim Poss ise, uzmanların, hükümetin resmi ekonomi tahminleri ile hesaplama yaptığını, bu hesaplamaların, var olan ekonomik riskleri dikkate almadığını savundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)