BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya muafiyet altında----

Almanya muafiyet altında

Almanya muafiyet altında
16 Aralık 2013 - 08:27 www.finansgundem.com

Almanya, bankalarını oluşturulacak çözüm fonuna harç ödemekten ilk etapta muaf tutacak

Der Spiegel'in haberine göre Almanya Maliye Bakanlığı, Alman bankalarını oluşturulacak bir Avrupa çözüm fonuna harç ödemekten ilk etapta muaf tutmayı değerlendiriyor.
Alman bankaları, 2011 yılından bu yana ulusal bir çözüm fonuna anç ödüyorlar. Bu ulusal fonun Avrupa'da oluşturulacak fon ile birleştirilmesi öngörülüyor.
Der Spiegel'e göre Almanya Maliye Bakanlığı yaptığı değerlendirmede Alman kredi kuruluşlarının harçlarını Avrupalı benzerleri ile karşılaştırıldığında önceden ödediklerini belirtti.
AB maliye bakanları, zor urumdakı bankaların kapatılması veya tasfiyesi için merkezi bir sistem üzerinde çalışıyorlar ve varılan ön anlaşma avro bölgesi ülkelerin kendi ulusal çözüm fonlarını oluşturmalarını, bu ulusal fonların 10 yıllık süreçte tem bir Avrupa fonu haline dönüşmesini ve 55 milyar euro büyüklüğe ulaşmasını öngörüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)