BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya ithal ettiği giysileri tekrar ihraç ediyor----

Almanya ithal ettiği giysileri tekrar ihraç ediyor

Almanya ithal ettiği giysileri tekrar ihraç ediyor
13 Kasım 2023 - 13:08 www.finansgundem.com

Almanya'nın giyim ihracatının üçte ikisinden fazlası "yeniden ihracattan" oluşuyor. Ülkenin giyim ihracatı, yılın ocak-eylül döneminde yıllık yüzde 0,3 artarak 18,6 milyar euroya yükseldi

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), ülkenin giyim dış ticaretine ilişkin yılın ocak-eylül dönemi verilerini açıkladı.

Buna göre, Almanya'nın yılın 9 ayında giyim ithalatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,1 düşerek 27,8 milyar euroya geriledi.

Giyim ihracatı ise yılın ocak-eylül döneminde yüzde 0,3 artarak 18,6 milyar euroya yükseldi.

Ülkenin giyim ihracatının yüzde 67,5'inin, başka ülkelerde üretilip herhangi bir işleme tabi tutulmadan Almanya'dan yeniden ihraç edilmesi dikkati çekti.

Almanya'dan ihraç edilen giyim, ağırlıklı olarak komşu ülkelere gitti. Yılın ocak-eylül döneminde Polonya'ya giyim ihracatı yıllık yüzde 8,5 artarak 2,5 milyar euroya yükseldi.

Almanya'nın giyim ihracatının diğer önemli alıcıları ise 2,5 milyar euroyla İsviçre ve 2,3 milyar euroyla Avusturya oldu.

Bangladeş, Alman giyim ithalatının ana tedarikçisi olarak Çin'in yerini alma yolunda

Destatis verilerine göre, Bangladeş, Almanya'nın giyim ithalatının ana tedarikçisi olarak Çin'in yerini alma yolunda ilerliyor.

Almanya'ya yapılan toplam giyim ithalatında Çin, 5,9 milyar euroyla en önemli tedarikçi ülke oldu. Çin'i, 5,6 milyar euroyla Bangladeş ve 3,3 milyar euroyla Türkiye izledi.

Bangladeş'ten yapılan giyim ithalatı, son 10 yılda Alman pazarı için giderek daha önemli hale geldi. Bangladeş'in Almanya'nın giyim ithalatındaki toplam payı 2013'te yüzde 12,1 iken, bu yılın ocak-eylül döneminde yüzde 20,3'e yükseldi.

Şimşek: İhracatçılara farklı teminat türleriyle kredi sağlanacak

 

Bakan Bolat: İhracatımızda e-ihracatın payını yükselteceğiz

 

İnşaat malzemesi ihracatı eylülde düştü

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)