BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya evli olmayan çiftler için de seyahat yasağını kaldırıyor----

Almanya evli olmayan çiftler için de seyahat yasağını kaldırıyor

Almanya evli olmayan çiftler için de seyahat yasağını kaldırıyor
08 Ağustos 2020 - 17:00 www.finansgundem.com

Almanya, Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle bir araya gelemeyen çiftler için seyahat yasağını kaldırıyor. Pazartesi gününden itibaren evli olmayan sevgililerden Almanya dışında olan ülkeye giriş yapabilecek

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sevgilisi Almanya'da olan ve yüksek Kovid-19 riskli olarak kabul edilen ülkelerden gelenlerin de Almanya'ya girmesine belli şartlar altında izin verileceği belirtildi. Buna göre, Türkiye'den gelen eşler de ülkeye kabul edilecek.

Euronews'de yer alan haberde, bakanlığa göre, çiftlerden bu haktan yararlanabilmek için pandemi öncesinde de ilişkilerinin olduğunu kanıtlamaları istenecek. Ayrıca, Almanya'da yaşayan sevgilinin diğerine davetiye göndermesi ve çiftin ilişki yaşadıklarını onaylayan bir beyan imzalaması gerekecek.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin çoğu mart ayından bu yana Birlik dışındaki ülkelere sınırlarını kapalı tutuyor. Şimdiye kadar zorunlu işçiler ve bir AB vatandaşıyla evli olanlara istisnai olarak giriş izni veriliyordu.

Almanya'nın bu kararıyla evli olmayan çiftlerin de aylar sonra 'kavuşmasının' önü açıldı.

Avusturya, Norveç ve Danimarka, sevgilileri "aşk vizesi" kapsamında seyahat yasağından muaf tutulan ilk ülkeler olmuştu.

Avrupa Komisyonu ise cuma günü diğer AB ülkelerine evli olmayan çiftler için sınırları açma çağrısını yineledi.

Sosyal medyada uzun süredir "Aşk Turizm Değildir" (#LoveIsNotTourism) ve "Aşk Temel İhtiyaçtır" gibi etiketlerle sevgililere sınırları açılması için kampanyalar yürütülüyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)