BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Almanya Euro Bölgesi’nden çıksın'----

'Almanya Euro Bölgesi’nden çıksın'

'Almanya Euro Bölgesi’nden çıksın'
10 Nisan 2013 - 10:03 www.finansgundem.com

Yatırım uzmanı George Soros, mevcut politikaların krizin önüne geçemeyeceği açıkladı

Konferans için Almanya’da bulunan George Soros, Euro Bölgesi’nde mali krizdeki ülkelerin kemer sıkma politikalarına karşı çıkmaya devam edeceği ve kurtarma paketlerinin işe yaramayacağını bu yüzden Almanya’nın Euro Bölgesi’nden çıkmayı gündeme alması gerektiğini söyledi. Soros Fund Management adlı yatırım şirketinin de sahibi olan Soros, “Almanya’daki mali sorun, Euro Bölgesi’nde yanlış politikalar izlemesi. Kemer sıkma işe yaramıyor. Bütçe açığını daraltarak, borç yükünden kurtulamazsınız” dedi.
GÜNEY KIBRIS’TA DA HATA YAPTI
Soros, Almanya’nın Güney Kıbrıs’a verilen 10 milyar euroluk yardım konusunda da hata yaptığını ifade etti. Soros, “Almanya, Güney Kıbrıs’a verilen mali yardıma onay vererek büyük bir hata yaptı. Bu kriz Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) yoğun olarak mevduata dayanan iş modelinin hatalarının altını çiziyordu” dedi. Soros, Euro Bölgesi’ndeki borç krizinin büyük sorumluluğu Almanya’ya yüklediğini de ifade etti. Yatırım uzmanı, “Şimdiden söyleyeyim, Almanya’yı suçlamıyorum. Her kim Euro Bölgesi’nin lideri konumunda olsaydı aynı hataları yapardı. Şu anda sorunlara cevap bulacak tek ülke Almanya” diye devam etti.
YA EUROBOND YA DA EURO’DAN ÇIKIŞ
Soros Almanya’nın işleri yoluna koymak için Eurobond’lara karşı olan muhalif tavrından vazgeçmesi ya da Euro Bölgesi’nden çıkmayı düşünmesi gerektiğini ifade etti. Eurobond’lar Euro Bölgesi’ne üye ülkelerin ortak bir devlet tahviliyle borçlanmasını sağlayacak bir sistem. Soros, “İlk tercihim Almanya’nın Eurobond’lara onay vermesinden yana, olmazsa Euro  Bölgesi’nden çıksın. Başka ülkeler ortak tahville borçlanmaya başlasın” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)