BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya Cumhurbaşkanı: Putin savaş suçlarından yargılansın----

Almanya Cumhurbaşkanı: Putin savaş suçlarından yargılansın

Almanya Cumhurbaşkanı: Putin savaş suçlarından yargılansın
08 Nisan 2022 - 13:44 www.finansgundem.com

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya'nın Ukrayna’ya açtığı savaşa ve Buça’da yaşananlara ilişkin değerlendirmeler yaptı. Steinmeier, Putin ve Lavrov’un savaş suçları mahkemesinde yargılanmasını istedi.


Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Lahey’de savaş suçları mahkemesinde yargılanmasını talep etti.

Spiegel dergisine verdiği röportajda, "Putin'in askerleri görünüşe göre Ukrayna'da korkunç savaş suçları işledi. Putin ve Lavrov Lahey'deki savaş suçları mahkemesine çıkarılmalı mı?" sorusuna cevap veren Steinmeier, "Bu suçlardan sorumlu herkes hesap vermek zorunda kalacak. Buna askerler dahildir. Buna komutanlar ve elbette siyasi sorumluluk taşıyanlar da dahildir" dedi.

Alman Cumhurbaşkanı, Buça'daki görüntülerin korkunç olduğunu ve kalbinin parçalandığını belirterek burada Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının ne anlama geldiğinin, ne kadar acı ve ölüm getirdiğinin görüldüğünü anlattı. Rusya'ya yönelik izlediği siyasetin en geç Kırım'ın ilhakından sonra değiştiğini anlatan Steinmeier, kendisinin 2017’den beri Moskova’ya gitmediğini, Putin ve Lavrov ile de görüşmediğini kaydetti.

Zelenskiy'den vurulan tren garı ile ilgili açıklama

Rusya, tahliyelerin yapıldığı tren istasyonunu vurdu

'Ruslar Buça'daki vahşeti telsiz mesajlarında konuştu' iddiası

Ukrayna Savunma Bakanlığı: Buça kasabı geri dönüyor

NYT'den Buça ile ilgili uydu görüntüleri için iddia

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)