BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya beklenenden daha az küçülecek----

Almanya beklenenden daha az küçülecek

Almanya beklenenden daha az küçülecek
01 Eylül 2020 - 14:23 www.finansgundem.com

Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier yaptığı açıklamada, ülke ekonomisi için sene sonu daralma tahmininin yüzde 6,3'ten yüzde 5,8'e çekildiğini duyurdu.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Almanya ekonomisinde sene sonunda görülecek daralmanın, ilk tahmini olan yüzde 6,3'ten, yüzde 5,8'e revize edildiğini açıkladı. Altmaier ayrıca 2021 yılında büyümenin yüzde 4,4 olacağını öngördüklerini belirtti.

Ülkesinin V tipi bir ekonomik toparlanma gösterdiğini ifade eden Altmaier, Almanya'nın COVID-19 salgını ile mücadelede yeni bir karantina dönemine gücünün yeteceğini ve gerektiği durumda uygulanacağını söyledi.

Altmaier ayrıca kişisel tüketimlerin sene sonunda, daha önceki tahmini olan yüzde 4,7'lik artıştan, yüzde 6,9'luk bir düşüşe döndüğünü belirtti.

Almanya'nın ihracatının sene sonunda yüzde 12,1 azalacağını söyleyen Altmaier, 2021 yılında yüzde 8,8'lik bir artış beklediğini ekledi.

Euro Bölgesi'nde işsizlik yükseldi

 

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eksiye düştü

 

Avrupa'da imalat sanayi toparlanıyor mu?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)