BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya 2023'te elektrik fiyatlarını yüzde 4 düşürebilir----

Almanya 2023'te elektrik fiyatlarını yüzde 4 düşürebilir

Almanya 2023'te elektrik fiyatlarını yüzde 4 düşürebilir
14 Eylül 2022 - 10:18 www.finansgundem.com

Ifo Enstitüsü tarafından yapılan hesaplamalara göre, Almanya'nın üç nükleer santralinin işletme ömrünü uzatmak, elektrik fiyatını gelecek yıl yüzde 4 oranında azaltabilir.

Ifo'dan yapılan açıklamaya göre, nükleer santraller Almanya'nın elektriğinin yaklaşık yüzde 4'ünü üretecek. Ancak doğal gazın elektrik üretimindeki payı sadece yüzde 8,3'ten yüzde 7,6'ya düşecek.

Ifo Elektrik Uzmanı Mathias Mier, "Bunun nedeni, nükleer gücün doğal gazın 1:1 ikamesi olmamasıdır; aksine, özellikle kısa vadede kömürün yerini alıyor” dedi.

Mier, gelecekteki elektrik tüketiminin tüm belirleyicilerinin ve özellikle kışın doğal gaz mevcudiyetinin bugünden bilinmediğine dikkat çekiyor. Bu nedenle, gelecek yıl krizle ilgili, kısa vadeli bir kullanım ömrü uzatmasının ötesinde nükleer enerji seçeneğini açık tutmak mantıklı olabilir.

Nükleer santral işletmecilerinin, yüksek doğal gaz fiyatları nedeniyle bu yıl beklenmedik bir şekilde 7,9 milyar Euro daha fazla kâr edebilecekleri tahmin ediliyor.

Ifo: Her iki şirketten biri fiyatları artırmayı planlıyor

 

Almanya ekonomisi yılın ikinci yarısında küçülebilir

 

Almanya'nın ZEW endeksi beklentilerin altında kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)