BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanlar tembel çıktı----

Almanlar tembel çıktı

Almanlar tembel çıktı
10 Haziran 2013 - 08:08 www.finansgundem.com

Aşırı borçlanıp az çalışmasıyla eleştirilen Yunanistan gibi ülkeler çalışma saatinde Avrupa lideri çıktı

Siesta yapıp bol bol borçlanarak harcadıkları için krize girdikleri yönünde eleştiriler alan Yunanistan ve İspanya hakkında yayınlanan ilginç bir istatistik krizin ana sebebini ortaya koydu. Meğer krizin kazananı olan Almanlar borç batağına giren ülkelerden daha az çalışıyorlarmış. Almanlar yılda bin 406 saat çalışırken Yunanlar'ın çalışma süresi 2 bin 38 saat. OECD ülkeleri içinde en çok çalışan üçüncü ülke olan Yunanlar'ın aksine Almanlar en az çalışan ikinci ülke oldu.
İKİ KATI ÇALIŞMAYA YARIM VERİM
Ancak GSYH/saat hesaplaması yapıldığında bu kez neredeyse Almanya Yunanistan'ı ikiye katlıyor. Yunanistan'da dolar bazında 32.6'lık bir rakama ulaşılırken, aynı rakam Almanya'da 55.8 dolara kadar çıkıyor. Yani Yunanlar'ın yarısı kadar çalışan Alman vatandaşı, saat başına verimlilikte iki kat değer yaratıyor. Dünyanın en büyük ihracatçısı olan Almanlar kişi başına yıllık bin 406 saat çalışırken Yunanlar 2 bin 38 saat mesai yapıyor.
TÜRKİYE ORTALAMA ALTINDA
Meksika ise dünyanın en verimsiz çalışan ülkesi olarak dikkat çekiyor. 2 bin 250 saat ile en fazla çalışanlar Meksikalılar'ken en az verimlilik de onlarda. Türkiye'de ise durum OECD ortalamasının altında. Türkiye 28.1 dolar ile 44.6 dolar olan OECD ortalamasının yarısı düzeyinde.
İngiltere'nin 10 yıl önceki modeli alındı
Frankfurt merkezli Julius Baer Bank'ın Baş Ekonomist Yardımcısı David Kohl, kültürel anlamda büyük farklılıkların olduğunu söyledi. Kohl, Almanların borçlanmayı bir kabahat gibi gördüğünü ve kazandıkları kadar harcadığını da belirtti ve ekledi: "Bundan 10 yıl önce biz İngilizler'in hizmet sektöründeki katma değerli üretimlerine gıpta ile bakardık. Şimdi ise roller değişti."
Alman çocuklar okulda % 25 daha az vakit harcıyor
Bir diğer ilginç istatistik de Alman okullarında göze çarpıyor. Avrupa'da en iyi eğitimi veren Almanya'da çocukların okulda geçirdiği süre İtalyanlar'dan yüzde 25 daha az. Dörtte bir daha az zaman geçiren Alman çocuklar birçok ülkeden altı kat daha iyi eğitim alıyor. Almanya'da öğle yemeği saatinde okul bittiği için çocuklar aileleri ile ilköğretim aşamasında daha çok vakit geçirebiliyor. İleriki yaşlarında ise tatil eğitimleri ve 15-16 yaşlarında yapılan stajyerliklerle üç dört yıl sonrasında tam zamanlı bir işi garantiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)