BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanlar IŞİD'le savaşacak----

Almanlar IŞİD'le savaşacak

Almanlar IŞİD'le savaşacak
04 Aralık 2015 - 14:40 www.finansgundem.com

Alman askerleri IŞİD'e karşı savaşmaya başlıyor

Alman parlamentosu Bundestag'ın Suriye'de IŞİD operasyonları tezkeresini onayladığı bildirildi. Bugün parlamentoda görüşülen konu, iktidardaki Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU ve Sosyal Demokrat Parti SPD’nin oylarıyla kabul edildi.

Almanya, operasyon kapsamında bin 200 asker, altı Tornado keşif uçağı ve Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle'e destek olmak üzere Augsburg adlı fırkateyni gönderecek. Kararın, uygulamaya konması için Almanya Federal Konseyi'nden de onay alması gerekiyor.

Oy kullanan 598 kişiden 445'i 'evet', 146'sı 'hayır' ve yedi kişi çekimser oy kullandı. Almanya, İngiltere, Fransa, ABD ve Rusya'nın hava saldırısı düzenlemelerine katılmayacak.Paris saldırılarının ardından Fransa’nın isteği üzerine alınan destek kararı, Salı günü Bakanlar Kurulu’nda imzalanmıştı Muhalefet partileri tezkerenin yeterince tartışılmadan parlamentoya getirildiğini öne sürerek eleştirdiler. Sol Parti yurt dışına asker gönderilmesine, savaşın her şeyi daha da kötüye götüreceği gerekçesiyle tamamen karşı çıkarken, Yeşiller Partisi tarafından Almanya’nın sonu belirsiz bir savaşa sokulduğu eleştirisi getirildi.Parlamentodan bir yıllık olarak geçen tezkere, yeniden uzatılmazsa, 2016 yılı sonunda bitecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)