BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlman Spekülasyonu havayı bozdu----

Alman Spekülasyonu havayı bozdu

Alman Spekülasyonu havayı bozdu
17 Nisan 2013 - 11:43 www.finansgundem.com

Altındaki toparlanma ile Avrupa'da Almanya'nın notunun kırılacağı yönündeki spekülasyonlar tersine döndü

Altındaki toparlanma ile sabah Asya'da gözlenen alımlar Avrupa'da Almanya'nın notunun kırılacağı yönünde spekülasyonlar ile tersine döndü. Sabah saatlerinde altına yaşanan toparlanma ile Asya’da alımlar gözlenirken ilk Avrupa’da ilk seans sınırlı iyimserlik ile açıldı. Alman Dax açılışta yüzde 0.5 yükselirken, Fransa tarafında yüzde 0.7’lik artış ile gün başladı. Londra FTSE yüzde 0.4 yükselirken Stoxx 600 yüzde 0.42lük yükseliş ile güne başladı.
İlk yarını ortalarında Almanya’nın notunun düşeceği yönünde gelen spekülasyonlar ile endekslerde yapıp yüzde 1’in üzerine geldi. Dün Zew endeksinin beklentilerin arlında kalması sonrasında gözler Almanya’ya dönerken yeni günde not söylentilerinin aslı olup olmadığı merak ediliyor. Piyasalarda "Egan Jones Fransa'nın notunu indirecek" fısıltısı da gerilim yaratıyor. Piyasalarda yayılan söylentiler sonrasında DAX yüzde 1.6 değer kaybederken Paris CAC tarafında yüzde 1.12lik kayıp gözleniyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)