BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman şirketlerin hedefi Afrika----

Alman şirketlerin hedefi Afrika

Alman şirketlerin hedefi Afrika
28 Aralık 2022 - 08:09 www.finansgundem.com

Alman şirketleri 2023'te Afrika'ya daha fazla yatırım yapmayı planlıyor.

Alman şirketleri gelecek yıl Afrika'daki faaliyetlerini, özellikle yeşil hidrojen ve sıvılaştırılmış doğalgaz gibi alanlarda artırmak istiyor ve %43'ü kıtadaki yatırımlarını artırmayı planlıyor.

Alman-Afrika İş Birliği üyeleri arasında yapılan anket, dernek üyelerinin %39'unun Afrika'daki harcama seviyelerini sabit tutmayı hedeflediğini de gösterdi.

Dernek başkanı Christoph Kannegiesser, "Şirketlerin çoğu önümüzdeki yıl faaliyetlerini genişletmek istiyor. Bu mantıklı, çünkü kıta hala bir büyüme yörüngesinde." dedi.

Ekonomi bakanlığı verilerine göre Alman şirketleri 2021'de Afrika'ya yaklaşık 1,6 milyar euroluk yatırım yaptı ve bunun yaklaşık 1,1 milyar euroluk kısmı Sahra altı bölgesine gitti.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Ukrayna'nın işgalinden bu yana gaz konusunda Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmaya çalışırken, Kannegiesser Afrika'daki enerji sektöründe büyük fırsatlar gördüğünü bildirdi.

Kannegiesser, yatırım potansiyeli olan ülkeler olarak Senegal, Nijerya ve Moritanya'nın altını çizerek, "Yeşil hidrojen ve sıvılaştırılmış gaz alanı birçok ülkede yeni bir ivme kazandıracak" dedi.

Kannegiesser, Namibya'nın yeşil hidrojen üretiminden de büyük kazanç sağlayabileceğini bildirdi.

Anket, şirketlerin %56'sının 2022'de Afrika'daki ticari faaliyetlerine olumlu baktığını ve %7'sinin de onları "çok iyi" olarak değerlendirdiğini gösterdi.

Enerji krizi Alman şirketleri vurdu

 

AB onayladı: Alman şirketlere 49 milyar euroluk destek

 

Alman şirketlerin AR-GE harcamaları açıklandı

 

Alman şirketlerinin Çin’e yaptığı yatırımlar arttı

 

Alman şirketler enerji kriziyle risk altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)