BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman şirketler stajyer bulma konusunda zorlanıyor----

Alman şirketler stajyer bulma konusunda zorlanıyor

Alman şirketler stajyer bulma konusunda zorlanıyor
23 Ağustos 2023 - 19:27 www.finansgundem.com

Almanya'da demografik değişiklikler nedeniyle giderek artan sayıda Alman şirketinin stajyer bulma sıkıntısıyla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği'nin (DIHK) 14 binden fazla Alman sanayi şirketiyle yaptığı “stajyer eğitimlerine” ilişkin anketin sonuçlarını yayınladı.

Buna göre, Alman şirketlerinin yüzde 47’si stajyer bulmakta zorluk çektiklerini belirtti. Bu oran, anketin yapıldığı 2005’ten beri görülen en yüksek oran oldu.

DIHK anket verilerine göre, boş stajyer kontenjanlarını dolduramayan şirketlerin yüzde 37'si tek bir başvuru bile almadı.

Söz konusu stajyer bulamama sıkıntısının özellikle oteller ve restoranlar ile sanayi ve ticaret sektörlerinde yoğunlaştığı belirtildi. Stajyer sıkıntısının otel ve restoranların yüzde 62'sini etkilediği ifade edildi.

DIHK’ın bulgularına göre, ülkede okulu bitiren öğrenci sayısı 10 yıl öncesine göre yaklaşık 100 bin daha az. Bunun da yakında iş gücü piyasasından ayrılanların sayısının, girenlerden 400 bin daha fazla olacağı anlamına geldiği belirtildi.

"Mesleki yönlendirme eksikliği, eğitim piyasası için ikinci büyük sorun"

DIHK Genel Müdür Yardımcısı Achim Dercks, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Her şeyden önce demografik değişimin etkisi var. Bir başka sorun da okulu bitirdikten sonra birçok gencin henüz ne yapacağını bilmediği bir ara aşama da var. Seyahat ediyorlar, eğitime devam ediyorlar ya da işsiz olarak evde kalıyorlar. Bu nedenle mesleki yönlendirme eksikliği, eğitim piyasası için ikinci büyük sorundur.” ifadesini kullandı.

Bu yılın ilk altı ayında yaklaşık 207 bin stajyerlik sözleşmesi imzalandığı bilgisini veren Dercks, bunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artış anlamına geldiğini bildirdi. Dercks, söz konusu anketin “endişe” verici sonuçlarına rağmen Temmuz 2023 sonu itibarıyla imzalanan stajyer sözleşmelerine ilişkin mevcut rakamların biraz olumlu olduğunu da belirtti.

Alman şirketler mesleki eğitim sayesinde kalifiye eleman bulurken, Alman ekonomisindeki büyüme ve nüfusun yaşlanmasının etkisiyle ülkede birçok sektörde iş gücü açığı mevcut.

Almanya'da ekonomik aktivite 39 ayın en düşük seviyesinde

 

Almanya, yapay zeka için kamu desteğini artırıyor

 

Almanya'da ÜFE 2.5 yıl sonra ilk kez düştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)