BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman sanayiciler çok endişeli ----

Alman sanayiciler çok endişeli

Alman sanayiciler çok endişeli
14 Temmuz 2020 - 10:40 www.finansgundem.com

Federal Alman Sanayicileri Birliği, korona virüsün ekonomilerde yarattığı gerginlik nedeniyle karamsar. Birlik, salgın sonrası hızlı bir toparlanma beklemediklerini ve devletin şirketlere ortak olmasının endişe verici olduğunu belirtti.

Korona virüs krizinin Alman ekonomisinde yarattığı sonuçlar Alman sanayicilerin de gündeminden düşmüyor. Federal Alman Sanayicileri Birliği (BDI) korona virüsün etkilerinden hızlı bir iyileşme beklemediklerini açıkladı.

BDI Başkanı Dieter Kempf, Alman Yazıişleri Ağı’na (RND) yaptığı açıklamada, “Ekonomideki yavaş yukarı trend coşku sebebi olamaz” dedi. Kempf, ekonominin en erken 2022'de kriz öncesi seviyelere dönmesini beklediklerini kaydetti.

Kempf, siyasetin “bütün odağının” ekonomik toparlanma ve sanayi temelinin güçlendirilmesi olması gerektiğini belirtti.

BDI: Endişeyle izliyoruz

BDI Başkanı, diğer taraftan devletin şirketlere ortak olması durumunda “net bir çıkış planı” bulunması gerektiğini ifade etti. Kempf, sözlerini "Alman ekonomisi devlet güdümünün artan eğilimini endişeyle izliyor" şeklinde sürdürdü.

Alman hükümetinin ülkenin en büyük havayolları şirketi Lufthansa'yı iflastan kurtarmak için toplam 9 milyar euro hacmindeki kurtarma paketi geçen ay onaylanmıştı. Paket devlete bağlı Ekonomik İstikrar Fonu'nun sermaye artırımı yoluyla şirketin yüzde 20 hissesini devralmasını da içeriyor. 

Alman Ekonomi Bakanı Peter Altmaier de geçtiğimiz günlerde Lufthansa'nın satın alımının ardından devletin korona krizinden etkilenen şirketlere katılımının devam edebileceğini söylemişti. Altmaier, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada bu durumda bulunan çok sayıda şirket olduğunu kaydetmişti.

(DW)

Lufthansa için kader haftası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)