BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLufthansa için kader haftası----

Lufthansa için kader haftası

Lufthansa için kader haftası
22 Haziran 2020 - 11:46 www.finansgundem.com

Avrupa'nın en büyük hava yolu şirketi Lufthansa'nın kurtarma paketinin detaylarının netleşeceği kritik süreç bu hafta çözülüyor

Deutsche Lufthansa AG 70 yıllık tarihinin en önemli haftalarından birine hazırlanıyor. Şirketin en büyük yatırımcısı ve Almanya hükümetinin karşı karşıya gelmesi 9 milyar euroluk (10 milyar dolar) kurtarmayı riske atarak, Avrupa'nın en büyük hava yolu şirketini çöküşe sürükleyebilir.

Lufthansa, küresel seyahatte on yıllardır süren büyümeyi ani bir şekilde noktalayan korona virüs salgınının ardından hayatta kalmak için mücadele verirken, milyarder Heinz-Hermann Thiele kurtarma planını engelleyebileceğini belirtti. Thiele Perşembe günkü hissedar toplantısında hisselerini azaltacağını söyledi.

Kaynaklara göre Thiele, Pazartesi günü Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr ve kurtarmaya aracılık eden iki Alman bakana söz konusu kararla ilgili gerekçelerini açıklayacak. Konuyla ilgili önemli bir ilerleme olmaması durumunda, nakit rezervlerinin tükenmesi ve borcunu ödeyememe ihtimali artarak geleceği tehlikede olan hava yolu şirketi yatırımcı oylamasına gidecek.

Spohr, Pazar günü çalışanlara yönelik kaleme aldığı mektubunda "Lufthansa için kader haftasına giriyoruz." dedi ve kurtarma paketinin olağanüstü genel kurul toplantısında kabul edileceğinin belirsiz olduğu konusunda uyardı.

Vergi muafiyeti ile yabancı sermayenin gözdesi: Shanghai

İtalya, iç turizmi teşvik için herkese 500 euro verecek

Benzin ve motorine zam geliyor

Geleceğin öncüleri olarak görülen 100 teknoloji şirketi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)