BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman kimya sektörüne 'Kızıldeniz darbesi'----

Alman kimya sektörüne 'Kızıldeniz darbesi'

Alman kimya sektörüne 'Kızıldeniz darbesi'
22 Ocak 2024 - 10:00 www.finansgundem.com

Kızıldeniz krizi Almanya kimya sektörünü etkiliyor. Bazı firmaların üretime ara vermek zorunda kaldığı açıklandı.

Avrupa'nın en büyüğü olan Almanya'nın kimya sektörü, Kızıldeniz üzerinden yapılan sevkiyatların gecikmesinin sıkıntısını hissetmeye başladı ve bazı şirketleri üretimi kısmaya zorlayan tedarik kesintileri konusunda uyarıda bulunan son sektör oldu.

Alman sanayisi pandemi ve Ukrayna savaşının ardından tedarik kesintilerine alışmış olsa da, ticaret arteri üzerinden azalan trafiğin etkisi, Tesla'nın Berlin fabrikasının şu ana kadarki en önemli kurban olmasıyla birlikte, kendini göstermeye başladı.

Yıllık yaklaşık 260 milyar euroluk (282 milyar dolar) satışıyla otomobil ve mühendislikten sonra ülkenin üçüncü büyük endüstrisi olan Almanya'nın kimya sektörü, Avrupa dışından yaptığı ithalatın yaklaşık üçte biri için Asya'ya bel bağlıyor.

Büyük endüstriyel müşteriler için kimyasalları karıştıran ve şişeleyen Gechem GmbH & Co KG'nin CEO'su ve sahibi Martina Nighswonger, "Satın alma departmanım şu anda bir şey elde etmek için üç kat daha fazla çalışıyor" dedi.

Gecikmelerin bir sonucu olarak, yıllık satışları çift haneli milyon euroları bulan Gechem, yeterli trisodyum sitratın yanı sıra sülfamik ve sitrik asit bulamadığı için bulaşık makinesi ve tuvalet tabletlerinin üretimini azalttı.

Nighswonger, bu nedenle şirketin üç vardiya sistemini gözden geçirdiğini söyledi ve nakliye sıkışıklığından kaynaklanan dalgalanma etkilerinin en azından 2024'ün ilk yarısı için bir sorun olmaya devam edebileceğini ekledi.

Kızıldeniz'de buğday akışında büyük düşüş

 

Kızıldeniz’de tansiyon yükseliyor! Çin'den sükûnet çağrısı

 

Kızıldeniz’de nakliye krizi, konteyner taşıma fiyatı 4 katına çıktı

 

Otomotiv dünyasında Kızıldeniz krizi

 

Kızıldeniz saldırıları hava taşımacılığı fiyatlarını yükseltebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)