BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKızıldeniz’de nakliye krizi, konteyner taşıma fiyatı 4 katına çıktı----

Kızıldeniz’de nakliye krizi, konteyner taşıma fiyatı 4 katına çıktı

Kızıldeniz’de nakliye krizi, konteyner taşıma fiyatı 4 katına çıktı
18 Ocak 2024 - 15:08 www.finansgundem.com

Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'de gerçekleştirdiği saldırılar yüzünden Çin'den farklı yollarla Avrupa'ya konteyner taşıma maliyetinin bin dolardan 4 bin dolara çıktığı belirtildi.

Hollanda merkezli ticaret ve lojistik kuruluşu Evofenedex’in Denizcilik Danışmanı Rurade, Yemen’deki Husilerin Kızıldeniz’de gerçekleştirdiği saldırılar yüzünden Çin’den farklı yollarla Avrupa’ya konteyner taşıma maliyetinin bin dolardan 4 bin dolara çıktığını belirtti.

Evofenedex Denizcilik Danışmanı Kasper Rurade, Sputnik’e açıklamasında, “Aralık ayı ortasında, yani kriz başlamadan ve birçok gemi Kızıldeniz dışındaki rotaları kullanmaya başlamadan önce, nakliye fiyatları oldukça düşüktü. Şanghay’dan Rotterdam’a bir konteyneri ulaştırma maliyeti bin dolardı. Kriz başladıktan sonra fiyatlar büyük ölçüde arttı. Şimdi bir konteyneri taşımak 4 bin dolara mal oluyor” dedi.

Konteyner gemilerinin ek harcama ve sigorta fiyatlarının da arttığını bildiren Rurade, “Kriz öncesinde sigorta, gemi fiyatının yüzde 0.8’ini oluşturuyordu. Şimdi yüzde 1 civarında. Yani geminin fiyatı 100 milyon dolar olarak değerlendiriliyorsa bu miktarın yüzde 1’i, yani sigorta maliyeti, 1 milyon dolar oluyor. Bu, eskiden ödenenin çok üzerinde” ifadesini kullandı.
Rurade, gemilerin taşıdığı yüklerin, denizde batması durumuna karşı yapılan sigortada de yaşanan fiyat artışının bir başka sorun olduğunu kaydetti.

Sigorta şirketleri iki ülkeye ait gemileri Kızıldeniz kapsamından çıkarmaya çalışıyor

 

Otomotiv dünyasında Kızıldeniz krizi

 

Kızıldeniz'deki gemi trafiğinde sert düşüş

 

Kızıldeniz saldırıları hava taşımacılığı fiyatlarını yükseltebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)