BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman havalimanlarının Türk işçi hayalleri yıkıldı----

Alman havalimanlarının Türk işçi hayalleri yıkıldı

Alman havalimanlarının Türk işçi hayalleri yıkıldı
13 Ağustos 2022 - 13:43 www.finansgundem.com

Personel sıkıntısı yüzünden havalimanlarında büyük kriz yaşayan Almanya'nın Türk işçisi hayalleri yıkıldı. 2 bin 200 euro maaşı yetersiz geldi, 2 bin 500 Türk işçisi beklenirken sadece bir kişi işbaşı yaptı

FINANSGUNDEM.COM

Tüm Avrupa'da yaşanan havaalanlarında personel eksikliği sıkıntısı Almanya'da da hava trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Pandemi zamanında çok sayıda işçi çıkarılan Almanya havalimanlarında trafiğin yoğunlaşmasıyla rutin işler yapılamaz oldu, uçakların kalkışında sürekli olarak gecikmeler yaşanıyor. Alman havalimanları yetkilileri, işçi açığını kapatmak için çareyi Türk işçilerde gördü, ancak hesapları tutmadı. 

Temmuz ayı başında Almanya'daki havalimanlarında çalıştırılmak üzere Türk işçilerine çağrı yapan ve yasal değişiklikleri gerçekleştirilmesini de sağlayan Alman havalimanları yer hizmetleri sağlayıcısı şirketler saat ücreti olarak da 15 euro verileceğini açıklamıştı. 

Sadece 1 Türk işbaşı yaptı

Ancak aradan bir ay geçmesine rağmen sadece bir Türk havalimanları yer hizmetlerinde işbaşı yaptı. Oysa 2 bini Türkiye'den olmak üzere 7 binin üzerinde yabancı işçi bekleniyordu. 

Bild am Sonntag Gazetesi, bu gecikmenin nedenini Havaalanları Birliği ADV’nin Genel Müdürü Ralph Beisel’e sordu. Beisel, sorunun zaman alıcı ve kritik onay sürecinden kaynaklandığını açıklamıştı. Sadece özgeçmiş kontrolünün en az 6 hafta sürdüğü bildirilmişti. Ancak Richter, bu durumun da değiştiğini yazdı. “Birçok havalimanındaki durum, onay sürecini de hızlandırdı. Artık bu süreç iki haftaya kadar kısaldı” dedi.

Ancak finansgundem.com'un elde ettiği bilgilere göre Türk işçilerinin teklife sıcak bakmamasının nedeni ücretler. Haftalık yasal çalışma süresi 38 saat olan Almanya'da 15 euroluk saat ücreti ile aylık ücretler ancak 2 bin 300 euroyu buluyor. Almanya'daki yüksek kira bedelleri ve gıda fiyatları göz önünde tutulduğunda bu ücret yetersiz geliyor. İşin sadece 3 ayla sınırlı olması da bir diğer caydırıcı neden olarak dikkat çekiyor. 

Almanya'nın valiz tavsiyesi alay konusu oldu

 

Almanya'da havacılık krizi: Uçuşlar iptal

 

Almanya‘da iş dünyası güveni düşüyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)