BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya‘da iş dünyası güveni düşüyor----

Almanya‘da iş dünyası güveni düşüyor

Almanya‘da iş dünyası güveni düşüyor
25 Temmuz 2022 - 11:41 www.finansgundem.com

Münih merkezli İFO Enstitüsü'nün açıkladığı iş dünyası güveni endeksi resesyon endişesiyle düştü

Almanya’da iş dünyası güveni rekor enflasyon ve Rusya’dan enerji tedariğinin kesileceği beklentisiyle pandeminin ilk aylarından beri en düşük seviyeye geriledi.

Münih merkezli Ifo Enstitüsü’nün beklenti endeksi Haziran’daki 85,8 seviyesinden 80,3’e geriledi. Analistlerin beklentisi 83’tü.

Cari koşullar endeksi de geriledi.

Yüksek enflasyon ve Ukrayna’daki savaş nedeniyle pandemi sonrası toparlanması sekteye uğrayan Almanya’da S&P Global özel sektör aktivitesi Temmuz’da bu sene ilk kez daralma sinyali vermişti.

Ifo Başkanı Clemens Fuest “şirketler gelecek aylarda iş aktivitesinin kötüleşeceği beklentisine sahip. Yüksek enerji fiyatları ve gaz kesintisi tehdidi ekonomiye baskı yapıyor. Almanya resesyonun eşliğinde” değerlendirmesini yaptı.

Bundesbank geçen hafta fiyat baskılarının önümüzdeki aylarda da yüksek kalmaya devam edeceği uyarısı yapmıştı. Halihazırda yüksek seyreden fiyatlar ve Avrupa Merkez Bankası’nın 10 yıldan uzun süre sonra ilk kez faiz artırmasının da tüketiciler ve şirketler üzerinde ek baskıya neden olabileceği belirtiliyor.

"Alman ekonomisinin resesyona girmesi olasılığı göz ardı edilemez"

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından Ifo'nun ekonomisti Klaus Wohlrabe, Alman ekonomisinin resesyona girmesi olasılığının göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Resesyonun Alman ekonomisinin kapısını çaldığını belirten Wohlrabe, Rusya'nın doğalgaz arzını devam ettirmesi halinde bu resesyondan kaçınmanın mümkün olabileceğini de vurguladı.

Alman şirketlerinin geleceğe bakışlarında belirsizliğin arttığını, enflasyonun ticaret üzerinde baskı yarattığını anlatan Wohlrabe, turizm ve ağırlama sektörlerindeki olumlu havanın kaybolduğunu da belirtti.

Wohlrabe, sanayi sektöründe yeni siparişlerde güçlü düşüş gördüklerini de ifade etti.

Fransa ve Almanya resesyona doğru ilerliyor

 

IMF'den Almanya'ya kötü haber: Büyüme tahmininde düşüş

 

Savaş Avrupa'yı karıştırdı: Almanya en kötüyü daha görmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)