BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman dergisinden skandal kapak: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı----

Alman dergisinden skandal kapak: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı

Alman dergisinden skandal kapak: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı
26 Ocak 2023 - 15:30 www.finansgundem.com

Bloomberg ve The Economist ardından Alman Stern dergisi de Türkiye'de gerçekleşecek seçimle ilgili hazırladığı analizde skandal ifadeler kullandı. Stern dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

ABD merkezli The Wall Street Journal, Bloomberg, The Washington Post ve İngiliz dergisi The Economist'in ardından sıra Almanya'ya geldi. Alman Stern dergisi, seçimlere yönelik bir analiz haberde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Analiz haber, kapağa "Kundakçı Erdoğan" başlığıyla taşındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan vicdansız çatışmalar çıkarmakla suçlandı. Suriye'ye savaşından sorumlu tutuldu. Yazıda 'ilkesizce' gibi skandal ifadeler kullanıldı. Erdoğan'ın NATO'yu "hiçe saydığı" öne sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kaybetmesi durumundaysa görevden çekilmeyeceği iddia edildi.

Skandal analiz sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından açıklama yaparak tepki gösterdi.

Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Batılı bazı yayın organları sistematik şekilde Cumhurbaşkanımızı hedef alıyorlar. Doğrudan Türkiye’deki seçimlerde taraf oluyorlar. Cumhurbaşkanımızın dış politikada bağımsız ve ilkeli bir çizgi izlemesinden rahatsız olduklarını açıkça belirtiyorlar. Bunların yaptığı basın yayın faaliyeti değildir; ilkel bir kara propagandadır. Talimat almayan bir Türkiye bu odaklar için kabus anlamına geliyor. Çirkin ve ciddiyetsiz yaklaşımlarla Türkiye’deki siyasi süreçleri etkileyebileceklerini düşünüyorlar" ifadelerini kullandı.

Economist'ten skandal kapak

 

The Economist'ten Türkiye için flaş yorum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)