BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemThe Economist'ten Türkiye için flaş yorum----

The Economist'ten Türkiye için flaş yorum

The Economist'ten Türkiye için flaş yorum
16 Ocak 2015 - 23:01 www.finansgundem.com

The Economist, Türkiye'de muhalefetin ekonomik krizi tek çare olarak gördüğünü ancak kapıda kriz görülmediğini yazdı.

The Economist dergisi son sayısında Türk ekonomisinin analiz edildiği bir makale yayımladı. Yazıda Muhalefet partilerinin Ak Parti hükümetini devirmek için tek çare olarak bir ekonomik kriz çıkmasını gördükleri bunun da ne kadar güçsüz olduklarının kanıtı olduğu ifade edildi.

2013 yazında Muhalefetin bu 'isteğinin' neredeyse gerçekleştiği belirtilen analizde o dönem ABD'deki faiz artışıyla gelişen ekonomilerden sermaye çıkışı yaşandığı belirtildi. Bunun yanında Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle bu ülkeye yapılan ihracatın da düşmesinin söz konusu dönemde Türkiye'yi zorladığı vurgulandı.

YATIRIMCI TÜRKİYE'YE BAKIYOR
Bugüne gelindiğinde düşen petrol fiyatlarının cari açık üzerindeki baskıyı kaldırdığı belirtilen yazıda şu ifadeler yer aldı: "Türkiye enerji ithalatına gayrisafi milli hasılanın yüzde 6'sı kadar harcama yapıyor. Düşen fiyatlar sayesinde cari açığın hasılaya oranı yüzde 5'e gerileyecek. Yine aynı nedenden enflasyon bu yıl yüzde 6.8'e gerileyecek" Makalede Brezilya ve Rusya'nın kendi içinde yaşadığı sorunlar nedeniyle yatırımcıların 'Türkiye'ye bir daha baktığı' belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)